ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتالی با کمترین دوز اشعه دریافتی
پژوهشگران یکی از شرکت های دانش بنیان ایران موفق به طراحی و ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتال شده اند؛ دستگاهی که بالاترین توان و قدرت جهت عکسبرداری و کمترین دوز اشعه دریافتی را دارد و می تواند تمام نیازهای بخش های ICU و CCU و اورژانس را برطرف سازد.
مجید عرب، قایم مقام یک شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری ایرامکس درباره دستگاه رادیولوژی دیجیتالی گفت: این دستگاه تشخیصی بیشتر برای بیمارانی استفاده می شود که قادر نیستند به بخش رادیولوژی مراجعه کنند بنابراین دستگاه را به بالین بیمار می برند؛ حمل و نقل این دستگاه کاملا راحت است. توان چرخشی بالایی دارد و می تواند به سمت عقب و جلو با سرعت کم یا زیاد حرکت کند.
این پژوهشگر افزود: در ساخت این دستگاه بیش از 700 قطعه سخت افزاری بکار برده شده است. دستگاه رادیولوژی دیجیتالی از مزایایی همچون بالاترین کیفیت تصویر، فول موترایز، چرخش 360 بازو و تیوب، پوزیشن دهی روان و کنترل حرکت های دستگاه از روی کاور تیوب، بالاترین توان و قدرت جهت عکس برداری و کمترین دوز اشعه دریافتی برخوردار است و می تواند تمام نیاز های بخش های ICU و CCU و اورژانس را برطرف سازد.
وی اظهارکرد: این دستگاه قبلا از کشور هایی اروپایی، ژاپن و آمریکا وارد ایران می شد. همچنین به علت اعمال تحریم ها برای واردات آنها با مشکل مواجه بودیم. قیمت دستگاه های خارجی 50 هزار یورو است، اما اکنون با ساخت این دستگاه با همان کیفیت، ضمن اشتغال زایی جوانان، 10 تا 12 هزار یورو صرفه جویی ارزی به همراه خواهیم آورد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات عمده ما طی چند سال اخیر برای اجرای این طرح، تامین مواد اولیه است. همچنین برای اخذ مجوز نیز مشکل داشتیم، زیرا دستگاه پزشکی است از اینرو هم باید مجوز های وزارت صمت، وزارت بهداشت و سازمان انرژی اتمی را می گرفتیم که فرایند اخذ مجوز از هریک از آنها بسیار سخت بود. باید آزمایش های مختلفی را انجام می دادیم.
عرب گفت: بخش دیگر مشکلات مان مربوط به ساختار کشور است. کسی که برای ساخت این دستگاه، دانش و سرمایه اش را درگیر می کند با کسی که کار مونتاژ انجام می دهد، فرق دارد. شرکتی که با 20 نفر نیروی انسانی کار مونتاژ را پیش می برد با شرکتی که 150 نیروی متخصص در رشته فیزیک، الکترونیک، مکانیک و IT دارد، تفاوت بسیاری دارد. این شرکت با ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی از خروج نخبگان پیشگیری می کند و ارزآوری به همراه دارد.
وی یادآورشد: انتظار داریم، روند بروکراسی های اداری کمتر شود. به عنوان مثال سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت الزامات خودشان را در قالب یک پروانه تعریف کنند نه اینکه صفر تا صد مجوز وزارت بهداشت را دریافت کنیم و دوباره مراحل صفر تا صد مجوز سازمان انرژی اتمی را پشت سر بگذاریم.
ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتالی با کمترین دوز اشعه دریافتی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتالی با کمترین دوز اشعه دریافتی" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ساخت دستگاه رادیولوژی دیجیتالی با کمترین دوز اشعه دریافتی"، کلیک کنید.