افتتاح رسمی دو طرح سد قیز قلعه سی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین

افتتاح رسمی دو طرح سد قیز قلعه سی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین

طرح سد قیز قلعه سی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین که به شکل مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اجرا شده است، با حضور روسای جمهور دو کشور به شکل رسمی افتتاح و بهره برداری از آنها آغاز شد.

به گزارش ایرامکس، سید ابراهیم رییسی و آقای «الهام علی اف» روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان پیش از ظهر امروز یکشنبه با حضور در نقطه صفر مرزی و محل اجرای سد مشترک «قیز قلعه سی»، این سد را که به منظور تکمیل بهره برداری از سد خداآفرین در بالادست رودخانه مرزی ارس احداث شده است، به شکل رسمی افتتاح کردند.

طرح جامع خداآفرین به طراحی و ساخت دو سد خداآفرین و سد قیز قلعه سی بر روی رود ارس و در مجاورت مرزهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اشاره دارد که در واقع این دو سد را باید مکمل یکدیگر عنوان کرد. با وجود افتتاح سد خداآفرین در سال 1387 شمسی و شروع آبگیری این سد، اما به واسطه عدم احداث و راه اندازی سد قیز قلعه سی امکان بهره برداری حداکثری از سد خداآفرین برای دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان وجود نداشت.

اکنون با احداث و تکمیل سد قیز قلعه سی، امکان بهره برداری حداکثری از حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین با انتقال آن از طریق سد قیز قلعه سی به اراضی کشاورزی در استان های آذربایجان شرقی، اردبیل و خاک جمهوری آذربایجان و نیز افزایش ظرفیت تولید برق فراهم شده است.

با تکمیل سد قیز قلعه سی و نهایی شدن طرح جامع خداآفرین، مزایای اقتصادی و اجتماعی فراوانی در نقطه صفر مرزی در شمال غرب کشور فراهم می شود که از جمله این موارد می توان به تثبیت کشاورزی و دامداری منطقه، توسعه گردشگری و جذب مهاجر اشاره کرد.

سد قیز قلعه سی در 220 کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در 12 کیلومتری پایین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در مرز ایران و جمهوری آذربایجان احداث شده است. عملیات اجرایی این پروژه از سال 1385 آغاز شد و در حال حاضر پیشرفت این پروژه 100 درصد است. به دنبال بهره برداری از سد قیز قلعه سی حجم آب ذخیره شده در سد خداآفرین که در بالادست سد قیز قلعه سی قرار دارد از طریق کانال به دشت های آذربایجان شرقی، اردبیل و جمهوری آذربایجان به میزان 2 میلیارد متر مکعب در سال و به وسعت 74 هزار هکتار تزریق خواهد شد و علاوه بر تامین 270 گیگاوات ساعت برق در سال زمینه توسعه بخش های گردشگری و کشاورزی را نیز فراهم می کند.

سد قیز قلعه سی از نوع خاکی با هسته رسی و به ارتفاع 37 متر از پی با طول تاج 834 متر است و 2.1 میلیون متر مکعب حجم بدنه دارد.

این سد بزرگترین و مهم ترین پروژه مرزی استان آذربایجان شرقی و اردبیل است که علاوه بر تامین آب بزرگترین شبکه آبیاری زهکشی شمال غرب کشور، باعث تقویت دیپلماسی آب و حسن همجواری و افزایش تعاملات مناسب با جمهوری آذربایجان می شود. همچنین پیش بینی می شود بهره برداری از این طرح با توسعه و رونق کشاورزی و اقتصادی منطقه زمینه ایجاد اشتغال بالغ بر 40 هزار نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم فراهم آورد.

پایان خبر ایرامکس

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افتتاح رسمی دو طرح سد قیز قلعه سی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افتتاح رسمی دو طرح سد قیز قلعه سی و تکمیل و توسعه سد خداآفرین"، کلیک کنید.