برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند
ایرامکس/مازندران اختتامیه جشنواره «فتح خون»، نخستین جشنواره فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه با حضور مسئولین، مدعوین و برگزیدگان در ساری برگزار شد.
آیین اختتامیه نخستین جشنواره «فتح خون» از سری جشنوارههای شهید آوینی و از جمله برنامههای کنگره بزرگداشت ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید سرافراز مازندران، پنجشنبه اول آذرماه در مجتمع فرهنگی هنری زندهیاد سلمان هراتی ادارهکل ارشاد مازندران برگزار و برترینهای این جشنواره تجلیل شدند.
این جشنواره مزین به یاد و نام شهدا شد و تکریم از مادر شهید مفقودالاثر نیز حال و هوای خاصی به این رویداد بخشید.
عرصه فرهنگ متعلق به مردم است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران پنجشنبه ۱ آذرماه در این جشنواره اظهار کرد: برگزاری جشنواره فتح خون با راهاندازی اداره ارشاد ساری همراه شد و امیدواریم رونق در امور فرهنگ و هنر این شهرستان اتفاق بیفتد.
احسان آهنگر افزود: روز قهرمان ملی را پشت سر گذاشتهایم و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ آبان در تقویم رسمی کشور به پاس رشادتهای جهانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، روز قهرمان ملی نامگذاری شد.
وی خاطرنشان کرد: موفقیتهای جبهه مقاومت دستاورد کمی نیست و امید آن داریم با اعلام فرماندهان مقاومت شاهد پیروزی قدس و پایان غده سرطانی رژیم صهیونیستی باشیم.
آهنگر ادامه داد: حضرت فاطمه(س) الگو کاملی برای بشریت است و اگر بتوانیم از این سیره پیروی کنیم به سرمنزل مقصود میرسیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بیان کرد: تقابل با ایران اسلامی ریشه تاریخی دارد و تاسیس بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی(ره) نشان داد که استراتژیکترین رویکرد نظام نقشآفرینی مردم در سرنوشت خودشان است.
آهنگر افزود: برکات وجود بسیج و مردم در عرصههای مختلف انقلاب اسلامی مشهود است؛ چه در دفاع مقدس و دوران سازندگی و چه در مقابله با قائلهها و فتنهها، حوادث غیرمترقبه، تهاجمات سنگین فرهنگی و تحریمهای ظالمانه و این مردم بودند که در میدان حاضر و مقاومت کردند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بسیج در انقلاب اسلامی شکل نمیگرفت، مشخص نبود انقلاب به کجا میانجامید و به کدام سمت و سو میرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ادامه به شهید آوینی پرداخت و گفت: دغدغه شهید آوینی در حوزه فرهنگ این بود که این بخش به مردم واگذار شود.
آهنگر یادآور شد: شهید آوینی بزرگترین آفت برای فرهنگ را این میدانست که این عرصه را به کسانی واگذار کنیم که خودشان را بالاتر از مردم میدانند.
وی ادامه داد: جشنواره فتح خون با محوریت شهید آوینی شکل گرفت و تولید آثار فاخر متناسب با معارف اسلامی و انتقال مفاهیم با موضوع ایثار و شهادت مدنظر بود.
آهنگر این اختتامیه را سرآغاز یک مسیر درخشان دانست و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی موجبات تولیدات فاخر فرهنگی خواهد شد.
۲۰ برگزیده تجلیل شدند
همچنین دبیر جشنواره «فتح خون» با اشاره به اهدا جایزه ویژه شهید آوینی در این جشنواره، اظهار کرد: ۱۷۵ اثر از ۷ استان کشور به دبیرخانه جشنواره فتح خون رسید.
معصومه فرجی با اعلام اینکه این جشنواره در ۱۳ بخش فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه و با موضوع ایثار و شهادت برگزار شد، اضافه کرد: ۲۰ اثر برگزیده در مراسم اختتامیه تجلیل شدند.
وی با بیان اینکه آثار در قالب هنرهای تجسمی، ادبی، نمایشی و آوایی دریافت شد، گفت: ۴ برگزیده از استانهای قم، خراسان شمالی و خوزستان و ۱۶ برگزیده از استان مازندران در جشنواره «فتح خون» حائز رتبه شدند.
در انتظار احمد
تقدیر از حاجیه خانم صغری خلیلنژاد مادر بزرگوار شهید جاویدالاثر «احمد خلیلی اِواتی» پایانبخش جشنواره فتح خون بود و متولیان فرهنگی مازندران، این مادر شهید را تکریم کردند.
حاجیهخانم صغری خلیلنژاد به روی سِن رفت و در سخنانی کوتاه آرزو کرد هیچ مادری داغ جوان نبیند و در ادامه از حاضرین خواست دعا کنند تا «احمد» برگردد.
برگزیدگان نخستین جشنواره فرهنگ، هنر، ادبیات و رسانه «فتح خون»
جایزه ویژه شهید آوینی این جشنواره به مستند رادیویی «راداری» تعلق گرفت و تندیس این جایزه با افتخار به حاجیهخانم صغری خلیلنژاد مادر بزرگوار شهید جاویدالاثر«احمد خلیلی اِواتی» تقدیم شد.
بخش رسانه:
رتبه اول: حدیثه صالحی از نکا با گزارش: جنگی که در زندگیام راه می رود
رتبه دوم: حسین احمدی از قائمشهر با گزارش: گذر از رنجها
رتبه سوم: رقیه توسلی از قائمشهر با یادداشت زیرسایه مجنون
بخش شعر:
رتبه اول: علیرضا دهرویه از قائمشهر با اثر: تو را شاعر نفس میزند
رتبه دوم: اسدالله محمدی از ساری با اثر امشب که آسمان تب طوفان گرفته است
رتبه سوم: مهتاب مظفری سوادکوهی از قائمشهر با اثر خاورمیانه
بخش داستان:
رتبه اول: زینب غفوری کفشگر از بابل با اثر عروسک
رتبه دوم: زهرا بابلی از آمل با اثر چفیه فریاد
رتبه سوم: زکیه براری از بهشهر با اثر خداوند چقدر تو را زیبا آفرید
بخش نمایشنامه:
رتبه اول: امیر امیرنیا با اثر: من لیلا هستم
بخش مستند رادیویی:
رتبه اول: سیده بنتالهدی روشنبخش از ساری با اثر: راداری
بخش نمایش رادیویی:
رتبه اول: مهدی آمن از قم با اثر: سفر آخر
رتبه دوم: مهدی قاسمزاده از ساری با اثر: بی از بیراه
بخش نمایش خیابانی:
رتبه اول: بهنام کاوه از آبادان با اثر: جنگ زیر پوست من و مادرم
بخش فیلم و برنامههای تلویزیونی:
رتبه اول: سیدمجید طاهری از بجنورد با اثر مادر پسرها
بخش پادکست:
رتبه اول: فاطمه عسگری از قم با اثر: معرفی شهید احمد کشوری
بخش طراحی و پوستر:
رتبه اول: حسن علیپور
بخش هنر آوایی:
رتبه اول: محمدرضا ولیپور
بخش کتاب تاریخ شفاهی و خاطره شفاهی:
رتبه اول: ابراهیم باقری حمیدآبادی
بخش کتاب پژوهشی دفاع مقدس:
رتبه اول: سید رحیم موسوی
پایان خبر ایرامکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برگزیدگان جشنواره «فتح خون» معرفی شدند"، کلیک کنید.