تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری چیست؟
امروزه در صنعت کاشیکاری برای نصب و اتصال پنلهای پوششی، از انواع چسبهای کاشی استفاده میشود. چسبهای کاشی با قدرت چسبندگی بالا به صورت آماده در دسترس بوده و از نظر ظاهری نیز سطوح کاشیکاری را بسیار تمیزتر و زیباتر نشان میدهند. از مهمترین انواع چسب کاشی و سرامیک میتوان به چسبهای کاشی پودری و خمیری اشاره کرد که بر مبنای سیمان ساخته میشوند و از مقاومت، ماندگاری و قدرت چسبندگی بسیار ایدهآلی برخوردار هستند. تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری در ترکیبات سازنده، کاربرد و روش استفاده آنها با یکدیگر بوده و انتخاب هر کدام از آنها بایستی بر اساس ویژگیهای چسب و نیاز کاربران صورت بگیرد. عدم استفاده از چسب مناسب و باکیفیت به منظور نصب کاشی و سرامیک، موجب هدر رفت زمان و صرف هزینه زیاد به منظور جداسازی و چسباندن مجدد کاشیها میشود.
معرفی چسب کاشی پودری و کاربرد آن
برای آنکه تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری را به طور صحیح درک کنیم، بهتر است به معرفی ویژگیهای هر کدام از آنها بپردازیم. یکی از انواع چسب کاشی، چسب کاشی پودری است که به دلیل مرغوبیت و کیفیت بالا در پروژههای ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته و جایگزین مناسبی برای ملات ماسه سیمان است. چسبهای پودری بر پایه سیمان پرتلند و افزودنیهایی مانند شن، ماسه و مواد پلیمری ساخته میشوند. چسب کاشی پودری با فرمولاسیون خاصی تولید شده که برای استفاده از آن بایستی چسب را با افزودنیهای لاتکس یا آب مخلوط کرده تا خمیر ثابتی به وجود بیاید و آماده مصرف گردد. استفاده از چسب کاشی پودری که حاوی پلیمرها، رزینها و مواد پرکننده است؛ به علت کیفیت بالا و عدم نفوذپذیری در برابر آب، برای چسباندن کاشی و سرامیک بر روی سطوح مختلف سیمانی، بتنی، چوبی، سنگی و گچی گزینه بسیار مناسبی به شمار میآید. از طرفی چسب کاشی پودری برای اتصال کاشی به کف و دیوار مناطقی که همواره در معرض بارندگی زیاد و حرارت بالا هستند نیز کاربرد دارد.
معرفی چسب کاشی خمیری و کاربرد آن
چسب کاشی خمیری به عنوان یک چسب از پیش ترکیبشده شناخته میشود. این چسبها بر پایه رزینهای آکریلیکی، پودرهای معدنی و مواد غلظتدهنده تولید شده و به صورت آماده برای اتصال کاشی و سرامیک بر روی سطوح مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از چسب کاشی خمیری به دلیل برخورداری از مقاومت و استحکام کم در برابر آب و رطوبت بیشتر برای مناطق خشک و سطوح سنگی، گچی و سیمانی توصیه میشود. در واقع میتوان گفت بیشترین کاربرد چسب خمیری برای اتصال کاشی در دیوار آشپزخانه است.
تفاوت مهم چسب کاشی پودری و خمیری
با توجه به اینکه کاشی و سرامیکها عناصر جداییناپذیر دکوراسیون داخلی و خارجی سازهها هستند، استفاده از مواد مناسب برای اتصال صحیح آنها بر روی سطوح مختلف، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. امروزه از انواع چسب کاشی پودری و خمیری به دلیل مزایا و ویژگیهای منحصر بهفرد برای چسباندن پنلهای پوششی در مناطق مختلف استفاده میشود. در ادامه به بررسی تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری خواهیم پرداخت.
ترکیبات سازنده
چسب کاشی پودری بر پایه سیمان طراحی و با مواد معدنی و پلیمری تقویت میشود؛ به همین دلیل استفاده از این نوع چسب برای مناطقی که در معرض آب، رطوبت زیاد و حرارت بالا هستند، توصیه میشود. در مقابل، چسب کاشی خمیری از رزینهای آکریلیکی، مواد میکرونیزه معدنی و افزودنیهای پلیمری مصنوعی ساخته شده و برای مناطق خشک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. هنگام خرید چسب کاشی، دقت به ترکیبات سازنده میتواند انتخاب صحیحتری را به همراه داشته باشد.
کاربرد
چسب کاشی پودری | چسب کاشی خمیری |
قابل استفاده برای اتصال کاشی و سرامیک بر روی سطوح بتنی و رنگ شده | قابل استفاده برای اتصال کاشی و سرامیک بر روی سطوح سنگی، گچی و سیمانی |
قابل استفاده برای مناطق در تماس با آب و حرارت زیاد | قابل استفاده برای مناطق خشک و کم رفتوآمد |
قابل استفاده برای اتصال کاشیهای جدید بر روی کاشیهای قدیمی | – |
نحوه استفاده
نحوه آمادهسازی چسب کاشی پودری و خمیری با یکدیگر متفاوت است. چسب پودری به شکل پودر ساخته شده و به همین دلیل برای آمادهسازی آن باید چسب را با مقدار معینی آب ترکیب کرده تا به شکل خمیر یکدستی درآید. در مقابل چسب کاشی خمیری به صورت آماده قابل استفاده بوده و میتوان پس از تمیز کردن و هموار کردن سطح، از آن استفاده کرد.
مقدار مصرف
میزان استفاده از چسب کاشی پودری و خمیری بستگی به ضخامت کاشی و سرامیکی دارد که در کف یا نما استفاده میشود. مقدار مصرف چسب خمیری به ازای هر متر مربع، حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم و مقدار مصرف چسب پودری به ازای هر متر مربع، حدود ۳ تا ۵ کیلوگرم است.
محل استفاده
استفاده از چسب کاشی پودری به دلیل استحکام و ماندگاری بالا برای مناطقی که در معرض آب زیاد، حرارت بالا و عبورومرور فراوان هستند، توصیه میشود؛ در مقابل از چسب کاشی خمیری به علت استحکام و مقاومت کمتر، برای مناطق خشک و خلوت بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
روش استفاده
چسب کاشی خمیری به صورت آماده قابل استفاده بوده و در بستهبندیهایی با حجمهای مختلف به فروش میرسد؛ اما برای استفاده از چسب کاشی پودری باید آن را با مقدار مشخصی آب ترکیب و با میکسرهای دستی یا برقی مخلوط کرده تا به صورت خمیری یکدست درآید.
زمان لازم برای خشک شدن
با توجه به نوع مواد سازنده چسب خمیری، ترکیباتی در آن فعال شده که مهلت استفاده از چسب را با محدودیت مواجه میکند و بایستی در زمان مشخصی مصرف شود. اما چسب پودری تا زمانی که با آب ترکیب نشود به مدت ۲ سال تاریخ انقضا دارد.
قیمت
چسب کاشی پودری نسبت به چسب کاشی خمیری میزان مصرف و قیمت کمتری دارد؛ بنابراین مقرون به صرفهتر است.
تفاوت محل مصرف چسب کاشی خمیری و پودری
چسب کاشی پودری به دلیل نوع مواد سازنده از مقاومت و استحکام زیادی در برابر عوامل محیطی مختلف مانند آب، رطوبت، حرارت، ضربه، فشار و… برخوردار بوده و برای اتصال کاشی و سرامیک در مکانهای مختلف قابل استفاده است؛ اما چسب کاشی خمیری مقاومت و استحکام کمتری در برابر عوامل محیطی داشته و استفاده از آن برای مناطق خشک و کم رفتوآمد کاربرد دارد.
سخن پایانی
امروزه از انواع چسبهای کاشی برای اتصال کاشی و سرامیک بر روی سطوح مختلف استفاده میشود. چسب کاشی خمیری و پودری به دلیل برخورداری از مزایای مختلف مانند استحکام بالا، قدرت انعطافپذیری، ضدآب بودن، سهولت استفاده و قیمت مقرون به، صرفه جایگزین مناسبی برای روشهای قدیمی به منظور اتصال کاشی و سرامیکها بر روی سطوح مختلف به شمار میآیند. تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری در ترکیبات سازنده، کاربرد، روش استفاده، ، محل استفاده، مقدار مصرف، زمان لازم برای خشک شدن و قیمت آنها با یکدیگر است. چسب پودری به دلیل مقاومت بالا مخصوص مناطق مرطوب و پرحرارت و چسب خمیری نیز به علت استحکام کمتر مخصوص مناطق خشک و کم رفتوآمد است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری چیست؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تفاوت چسب کاشی پودری و خمیری چیست؟"، کلیک کنید.