حماس؛ سیمرغی که از خاکستر غزه برمی خیزد

حماس؛ سیمرغی که از خاکستر غزه برمی خیزد

یک تحلیلگر مسایل غرب آسیا با اشاره به شکست های پی درپی رژیم صهیونیستی در تضعیف حماس، هشدار داد این گروه این توانایی را دارد که بدون شرکت در مذاکره و تنها با حفظ مواضع خود در غزه، رژیم صهیونیستی را وادار به آتش بس کند.

به گزارش ایرامکس، «دیوید هرست» تحلیلگر آمریکایی در مقاله ای در پایگاه تحلیلی «میدل ایست آی» به شرح ناتوانی رژیم صهیونیستی در تضعیف قوای نظامی و محبوبیت حماس پرداخت و هشدار داد حمله به رفح نه تنها آسیبی به حماس نمی زند، بلکه رژیم صهیونیستی را از قبل هم منفورتر خواهد کرد.

او به نقل از منابع آگاه خود که در جریان مذاکرات آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حماس قرار دارند، گفت اگر توافقی برای آتش بس حاصل نشود، حماس ناراضی نخواهد بود؛ زیرا گرچه جنبش مقاومت فلسطین اخیراً با توافقنامه پیشنهادی مصر و قطر موافقت کرده، اما متن این توافق برای حماس ایده آل نبوده و این گروه برای پذیرش آن از بعضی خواسته های خود گذشته است. ازاین رو، برهم خوردن توافق آسیبی به حماس نمی زند.

هرست همچنین با بیان اینکه ممکن است در صورت عدم حصول توافق، حماس تا برقراری آتش بس دیگر حاضر به شرکت در هیچ مذاکره ای نشود، اظهار کرد: «حماس این آمادگی را دارد که تا وقتی اسراییل به لزوم برقراری آتش بس پی نبرده، به مبارزه ادامه دهد.»

این تحلیلگر مسایل غرب آسیا با اشاره به اینکه تل آویو و واشنگتن سعی دارند مسیله آمادگی نظامی حماس با وجود حملات رژیم صهیونیستی را نادیده بگیرند، این پرسش را مطرح کرد که اگر ادعای غرب درباره ازبین رفتن بخش عظیمی از توانایی های حماس صحت دارد، پس این جنبش چگونه هنوز به حمله به مواضع رژیم صهیونیستی ادامه داده و در مذاکرات هم با اعتمادبه نفس ظاهر می شود؟

رژیم صهیونیستی بارها مدعی شده که تعداد زیادی از نیروهای حماس را از میان برداشته و تنها چهار گردان از حماس در رفح باقی مانده اند. اما چگونه پس از هفت ماه جنگ و ویرانی گسترده در غزه، حماس هنوز تسلیم نشده است؟

هرست به نقل از منبع آگاه خود در منطقه که از توانایی های نظامی حماس مطلع است، نوشت: «در شمال، مرکز و جنوب، هر جا ارتش اسراییل عقب نشینی کرده، نیروهای حماس دوباره ظاهر شده اند. گرچه سربازان اسراییل کنترل محور نتزاریم را در اختیار دارند، اما ایست های بازرسی آن ها در این منطقه رفته رفته در معرض خطر قرار گرفته اند و به همین دلیل است که آن ها در مذاکرات اخیر پیشنهاد عقب نشینی از این محور را مطرح کردند.»

برخی از کارشناسان نظامی در رژیم صهیونیستی هم با ناتوانی این رژیم در ازبین بردن توانایی های حماس موافق هستند. یک مقام نظامی این رژیم در گفت وگو با روزنامه عبری «معاریو» گفت: «نتانیاهو به خوبی می داند که ما در وضعیت بن بست نظامی قرار داریم… ارتش کنترل 80 درصد نوار غزه (به جز رفح) را به دست گرفت، اما به دلیل کمبود نیرو نتوانست این مواضع را حفظ کند. در نتیجه، نیروهای حماس دوباره به تمام مناطقی که اسراییل از آن ها عقب نشینی کرده بود بازگشته و کنترل را در دست گرفتند.»

به اذعان این تحلیلگر آمریکایی، گردان های حماس قدرت نظامی خود را حفظ کرده اند و چه در تامین تسلیحات و چه در جذب سرباز، هیچ مشکلی ندارد. او گفت جناح های مختلف فلسطینی پشت مبارزان حماس ایستاده اند، زیرا می دانند حمله اسراییل یک تهدید وجودی برای تمام فلسطین است. با گذشت هفت ماه از جنگ، حماس به منبع بی انتهایی از ده ها هزار نیروی تازه نفس دسترسی دارد.

دیوید هرست همچنین با اشاره به عمل نکردن بسیاری از موشک های رژیم صهیونیستی، نوشته است: «حماس هیچ محدودیتی در دسترسی به مواد منفجره ندارد. سازمان ملل اخیراً اعلام کرد که از هفتم اکتبر تا امروز آنقدر ماده منفجره روی غزه رها شده که پاک سازی این نواره از مواد منفجره ای که عمل نکرده اند، تا 14 سال طول خواهد کشید. با این فرض که 15 درصد از بمب های اسراییل در غزه منفجر نشده باشند، مواد منفجره به دست آمده از این بمب ها و موشک می تواند حماس را تا مدت ها تامین کند.»

این تحلیلگر در مقاله خود همچنین به تلاش های جدی رژیم صهیونیستی در گذشته برای سرنگون کردن حماس در غزه اشاره کرد، از جمله تلاش برای اقدام نظامی با کمک اردن و همچنین تقلا برای ایجاد نفاق در میان رهبران اقوام فلسطینی در غزه. هرست با اشاره به اینکه تمامی این طرح ها تا امروز شکست خورده اند، نوشت: «این ها حماس را مطمین کرده که می تواند در برابر هر تلاشی از سوی نیروهای زمینی رژیم صهیونیستی برای ازبین بردن خود مقاومت کند.»

در این گزارش آمده است: «اعتماد حماس به پیروزی مقاومت بسیار بالاست. اسراییل سعی کرد با ویرانگری در غزه حماس را وادار به تسلیم کند، اما این ویرانه ها در نهایت به ضرر اسراییل تمام شد، نه حماس. امروز محبوبیت حماس در غزه از هر زمانی بیشتر است.»

نویسنده این مقاله با یادآوری حمله بی حاصل رژیم صهیونیستی به خان یونس نوشته است: «حمله به رفح یک قتل عام است که طبق قوانین بین المللی مسیولیت آن بر عهده اسراییل خواهد بود… اگر نیروهای اسراییلی همان کاری را که با خان یونس کردند، در رفح تکرار کنند، رفح با خاک یکسان خواهد شد؛ درحالی که اسراییل همچنان اسرای خود را از کنترل حماس آزاد نکرده و رهبران حماس نیز دستگیر یا کشته نشده اند… حماس ایمان دارد که در هر دو زمینه (حفظ قدرت و نگهداری اسرای صهیونیست) موفق خواهد شد.»

یک نظامی صهیونیست در این باره می گوید: «نتانیاهو هم می داند که ورود به رفح حاصلی نخواهد داشت، بلکه مشکلات (اسراییل) را ده برابر خواهد کرد. ما پس از اشغال رفح، این بار هم ناچار به عقب نشینی خواهیم شد… درحالی که این حمله روابط ما را با کشورهای جهان و با کشورهای عربی – که با آنها رابطه مسالمت آمیزی داریم – کاملاً از بین خواهد برد.»

هرست به نقل از این نظامی صهیونیست نوشت: «این حمله تبعاتی سنگین خواهد داشت، از جمله منزوی شدن اسراییل، تشدید تحریم های تسلیحاتی، کشته شدن اسرا و افزایش تلفات.»

این تحلیلگر آمریکایی مقاله خود را با اشاره به تشدید وخامت اوضاع برای نتانیاهو به پایان رسانده و نوشته است: «بعد از حمله به رفح یک درد جدید به دردسرهای نتانیاهو اضافه خوهد شد: اینکه برای اعلام پیروزی به چه دستاویزی چنگ بیندازد، آن هم وقتی شکست را پیش رو می بیند.»

پایان خبر ایرامکس

حماس؛ سیمرغی که از خاکستر غزه برمی خیزد

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حماس؛ سیمرغی که از خاکستر غزه برمی خیزد" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حماس؛ سیمرغی که از خاکستر غزه برمی خیزد"، کلیک کنید.