سرنوشت سفارت ایران در سوریه چه می شود؟
اکبری در گفت وگویی درباره آخرین تحولات سوریه، افزود: هیچکس انتظار نداشت که این تحولات با چنین سرعتی و در بازه زمانی بسیار کوتاهی رخ دهد. نه تنها مقامات دولتی سوریه چنین پیشبینی نداشتند، بلکه حتی کسانی که پشت صحنه این اتفاقات بوده و مدیریت آن را بر عهده داشتند نیز غافلگیر شدند.
سفیر ایران در سوریه اظهار کرد: حتی کسانی که عملیات را آغاز کردند، اهداف و شعارهای اولیه آنها صرفاً پاسخی به اقدامات به اصطلاح دشمن شأن بود، به عبارت دیگر چند روز پیش از آغاز عملیات، هواپیماهای سوری و روسی مقر آنها را بمباران کرده بودند و آنها با هدف انتقام از این بمباران دست به عملیات زدند.
وی خاطر نشان کرد: نکته جالب این است که این عملیات از نقطهای کاملاً دور از حلب و در شمال این شهر آغاز شد؛ جایی که هدفشان تنها وارد کردن ضربهای به ارتش سوریه و اعلام موفقیت در یک عملیات محدود بود. اما هنگامی که عملیات آغاز شد و ارتش سوریه برابر آنها مقاومت نکرد، این افراد تشویق شدند که عملیات را از محورهای مختلف گسترش دهند.
سفیر ایران در سوریه خاطر نشان کرد: در نهایت شهر حلب که بیش از چهار یا پنج سال برابر سقوط مقاومت کرده بود، در فرصتی بسیار کوتاه طی یک یا دو روز سقوط کرد. این اتفاق بهقدری غیرمنتظره بود که تمامی معادلات را دستخوش تغییر کرد و شرایط را بهطور اساسی تحت تأثیر قرار داد.
سوریه به وضعیت لیبی تبدیل نخواهد شد
وی با تاکید براینکه سوریه به وضعیت لیبی تبدیل نخواهد شد، زیرا شرایط جغرافیایی و اختلافات منطقهای لیبی با سوریه متفاوت است، گفت: در لیبی به دلیل وجود مناطقی مانند شرق، جنوب و شمال که تفاوتهای آشکاری دارند، مشکلات بیشتر بر پایه این اختلافات منطقهای شکل گرفته است، اما در سوریه چنین اختلافات گستردهای به آن شکل وجود ندارد. هرچند در سوریه نیز مشکلاتی مشابه وجود خواهد داشت، چرا که هر گروه یا منطقهای به دنبال کسب حقوق خود در حکومت آینده است به عنوان مثال، منطقه سویدا به دنبال حقوق خود است، کردها نیز خواهان حقوق و سهم خود در حکومت هستند.
اکبری تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که میتواند سوریه را به شرایطی مشابه لیبی نزدیک کند، ارتباطات خارجی هر گروه است به این معنا که هر یک از این گروهها از حمایت طرفهای خارجی برخوردارند؛ برخی از یک مجموعه و برخی از مجموعهای دیگر حمایت میشوند.
رژیم صهیونیستی نمیخواهد در سوریه حکومتی مقتدر شکل بگیرد
وی تصریح کرد: مهمترین متغیر تأثیرگذار در این صحنه، نقش رژیم صهیونیستی است. این رژیم نمیخواهد در سوریه حکومتی مقتدر شکل بگیرد که تهدیدی برای آن باشد. سیاستهای ایالات متحده نیز بر اساس منافع رژیم صهیونیستی تنظیم میشود. این عوامل، چالشهای جدی هستند که هماکنون پیش روی سوریه قرار دارند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما دقیقاً این وضعیت را پیشبینی کرده بودیم. حتی من در یک مصاحبه علنی اعلام کردم که اگر این افراد از شهر حُمص عبور کنند، قطعاً پیش از رسیدن به دمشق، به دلیل اینکه قصد تشکیل حکومت دارند، به سفارتها تعرضی نخواهند کرد، با اقلیتها کاری نخواهند داشت و حرمها و ایرانیان را نیز هدف قرار نخواهند داد. این موضوع را به صورت رسمی اعلام و حتی در شبکه المیادین نیز این پیشبینی را مطرح کردم.
اکبری گفت:، اما پیش از اینکه این افراد به پایتخت برسند، مشخص بود که برخی افراد مشکوک و ناشناس به ویژه در جنوب دمشق، اقدام به غارت میکنند. با توجه به شرایط موجود، پیشبینی من این بود که اولین مکانی که مورد هجوم قرار میگیرد، سفارت ما، رایزنی فرهنگی، کنسولگری و سفارت عراق خواهد بود. همین اتفاق هم افتاد. سایر مکانها مورد تعرض قرار نگرفتند. خوشبختانه ما این موضوع را از قبل پیشبینی کرده بودیم و به همین دلیل آمادگی داشتیم.
وی افزود: من شخصاً تا شب شنبه که فردای آن سقوط دمشق رخ داد، تا ساعت ۱۱ شب به همراه بسیاری از همکارانم در سفارت حضور داشتیم. حتی ملاقاتهایی هم داشتیم و اوضاع را از نزدیک بررسی میکردیم. متوجه شدیم که مصالحهای میان طرفین صورت گرفته و همهچیز تمام شده است. به همین دلیل همان شب به همکارانم اعلام کردم که ماندن در سفارت دیگر فایدهای ندارد، زیرا ممکن است گروههای مشکوک وارد این مسائل شوند و در پی دستیابی به اسناد، تجهیزات یا امکانات خاصی باشند.
سفیر ایران در سوریه اظهار کرد: علاوه بر این، افرادی که با هدف سرقت اقدام میکردند نیز ممکن بود مشکلاتی ایجاد کنند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم همه افراد مرتبط با سفارت را تخلیه و به بیروت منتقل کنیم. خوشبختانه هیچکس آسیب ندید و هیچ هزینهای نیز متحمل نشدیم. این افراد اعلام کردند که هیچ مشکلی با ما ندارند. روز بعد که به دمشق رسیدند، امنیت سفارت ما را تأمین کردند؛ نردهها و نگهبانهایی مستقر کردند و حتی اجازه نمیدهند کسی از سفارت عکس بگیرد.
اکبری خاطر نشان کرد: هدف ما این است که هرچه زودتر فعالیت کنسولگری را از سر بگیریم. این افراد نیز اعلام آمادگی کردهاند و گفتهاند که تضمینهای لازم را برای امنیت سفارت و سایر فعالیتها ارائه خواهند داد. ما نیز به دلیل اطمینان از حفظ امنیت و جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی، برای مدت دو تا سه روز افراد را به بیروت منتقل کردیم. انشاءالله بهزودی سفارت فعالیت خود را مجدداً آغاز خواهد کرد.
سرنوشت سفارت ایران در سوریه چه می شود؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سرنوشت سفارت ایران در سوریه چه می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سرنوشت سفارت ایران در سوریه چه می شود؟"، کلیک کنید.