لوله گازی چیست؛ کاربرد و ویژگی این نوع لوله

لوله گازی چیست ؟

در پاسخ به این پرسش که لوله گازی چیست باید بگوییم این لوله ها جهت انتقال گاز از محل گاز به واحد های فرآوری و سپس انتقال آن به سیستم توزیع شهری مورد استفاده قرار می گیرند. گاز طبیعی به صورت مستقیم و با استفاده از شبکه گسترده ای از لوله های گاز به منازل و سایر مکان ها منتقل می شود. از لوله های گاز هم برای انتقال گاز در مناطق محلی و هم برای صادر کردن گاز به آن سوی مرزهای بین المللی استفاده می شود. (جهت مطالعه بیشتر به  مراجعه نمایید)

لوله گازی چیست؛ کاربرد و ویژگی این نوع لوله

انواع لوله گازی در شبکه توزیع

دو نوع خطوط گاز در شبکه توزیع وجود دارد :

  • لوله های گاز تغذیه
  • لوله های گاز شبکه توزیع

انواع لوله گازی در شبکه توزیع

وظیفه لوله های تغذیه این است که گاز را از واحدهای فرآوری وارد شهر کنند. سپس خطوط شبکه توزیع گاز را در سطح شهر توزیع می کنند.

تاریخچه لوله گازی

تاریخچه ساخت لوله های فولادی که برای انتقال گاز مناسب هستند به دوران روم باستان برمیگردد.اولین لوله های مسی ثبت شده توسط مصریان در 4500 سال پیش که یک سیستم زهکشی مسی پیچیده بوده و تا لوله هایی زمانی که رومی ها از قنات ها برای انتقال آب شیرین از چشمه های کوهستانی و نگهداری آب آشامیدنی تازه و فاقد آلودگی ناشی از زباله های انسانی استفاده می کردند. از قرن 17 و 18 میلادی بود که دانش استفاده از لوله کشی در جهان مورد توجه قرار گرفت و بعد از آن فناوری ساخت خطوط لوله های فولادی گسترش پیدا کرد. (جهت مطالعه بیشتر به مراجعه نمایید)

با این حال انتقال گاز تفاوت هایی با انتقال آب داشت و محققان مواردی مانند فشار کار،, دمای گاز،, اتصالات لوله کشی و کیفیت جوش لوله ها را چالش برانگیز می دانستند. در نهایت استانداردهایی برای ساخت خطوط لوله های گازی امروزی پدید آمد که چنین چالش هایی را از بین بردند.

تاریخچه لوله گازی

جنس لوله گازی چیست ؟

فولاد : لوله های گازی فولادی که اغلب با استفاده از ورق های گالوانیزه ساخته می شوند بیشتر در پروژه های بزرگ کاری مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل استفاده از ورق گالوانیزه در ساختار این لوله ها در صورت قرار گرفتن در مجاورت رطوبت یا مواد شیمیایی در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاوم هستند. همچنین این لوله ها نسبت به سایر لوله های گازی انعطاف پذیرتر هستند. (جهت خرید و بررسی به مراجعه نمایید)

  • برنج : لوله های گازی برنجی اغلب در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. از برنج معمولا برای ساخت اتصالات و شیرآلات گازی استفاده می شود.
  • مس : از لوله های گازی مسی برای نصب در برخی مناطق خاص استفاده می شود.
  • پلی اتیلن : از لوله های گازی پلی اتیلن معمولا در شبکه گاز رسانی شهری استفاده می شود.

جنس لوله گازی جنس لوله گازی چیست ؟

نحوه اجرای لوله گازی

در این بخش بررسی می کنیم که نحوه اجرای لوله گازی چیست. در کل دو نوع روش اجرا برای لوله های گازی وجود دارد که در زیر می توانید آنها را مشاهده کنید :

  • روکار : این نوع لوله ها نسبت به لوله های گازی توکار آسیب پذیرتر هستند. به همین دلیل هم برای لوله کشی داخل ساختمان ها یا لوله کشی شبکه توزیع گاز درون شهری مورد استفاده قرار می گیرند. قیمت لوله های گازی روکار نسبت به لوله های توکار مقرون به صرفه تر است اما همانطور که گفتیم نمی توان برای انتقال گاز در مسافت های طولانی از این نوع لوله ها استفاده کرد. یکی از ویژگی های مهم این لوله ها امکان جداسازی و جابجایی راحت آنها بعد از نصب است.
  • توکار : لوله های گازی توکار در برابر ضربه،, فرسودگی و پوسیدگی در اثر قرار گرفتن در معرض رطوبت مقاوم هستند. به همین دلیل هم اغلب در پروژه های بزرگ مانند انتقال گاز بین شهری مورد استفاده قرار می گیرند. جوشکاری این نوع لوله ها با استفاده از دینام جوش برق انجام می شود. مواد اولیه برای ساخت این نوع لوله های گازی ورق های فولادی از جنس ورق سیاه هستند.

لوله گازی چیست؛ کاربرد و ویژگی این نوع لوله

کاربرد لوله گازی چیست ؟

لوله های گازی از هر نوعی که باشند برای انتقال گاز به مناطق مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال همانطور که در بخش قبلی هم ذکر کردیم لوله های گازی توکار برای انتقال گاز در مسافت های طولانی و لوله های گازی روکار برای انتقال گاز در مسافت های کمتر و درون شهری مورد استفاده قرار می گیرند. برای اینکه بدانید کاربردهای لوله گازی چیست به موارد زیر توجه کنید:

  • ساختمان سازی
  • نیروگاه
  • پالایشگاه
  • سوله صنعتی
  • کارخانه های پتروشیمی

کاربرد لوله گازی چیست ؟

  • درز دار : لوله های گازی درز دار که روی سطح آنها دارای درز اتصالات فولادی است با استفاده از مواد اولیه ای مانند صفحات فولادی ساخته می شوند. از این نوع لوله های گازی به شکل گسترده ای در دیگ های بخار،, خودرو سازی،, کشتی سازی،, ساخت در و پنجره،, مبلمان و… استفاده می شود. لوله های درز دار را می توان با توجه به نیازهای مشتری به شکل سفارشی تولید کرد. از این لوله ها علاوه بر گاز برای انتقال آب،, هوا،, بخار و سایر مایعات کم فشار هم استفاده می شود.
  • بدون درز : لوله گازی بدون درز به لوله ای دایره ای شکل گفته می شود که دارای یک قسمت توخالی است و هیچ درزی در آن وجود ندارد. برای ساخت لوله های گازی بدون درز اغلب از مواد اولیه ای مانند فولاد استنلس،, فولاد آلیاژی،, شمش های فولادی و… استفاده می شود. سپس این مواد تحت نورد گرم یا سرد قرار می گیرند. لوله های بدون درز دارای مزیت های بیشتری نسبت به لوله های درز دار هستند. زیرا این لوله ها با استفاده از شمش های فولادی یکپارچه که دارای مقاومت مکانیکی ذاتی هستند و بدون استفاده از جوشکاری ساخته می شوند.

نکات مهم در خرید لوله گازی

حالا که می دانید لوله گازی چیست بهتر است با نکات مهمی که در زمان خرید از نمایندگی لوله گازی این نوع لوله ها باید به آنها توجه داشته باشید آشنا شوید:

  • نکاتی که زمان خرید لوله های گازی توکار باید به آنها توجه داشته باشید : در زمان خرید این نوع لوله باید به متنی که با رنگ سفید بر روی بدنه لوله نوشته شده است توجه کنید. این متن شامل اندازه و ضخامت لوله ها است.
  • نکاتی که زمان خرید لوله های گازی روکار باید به آنها توجه داشته باشید : بر روی بدنه این لوله ها هم نام کارخانه تولید کننده و سایر مشخصات لوله با رنگ سفید درج شده است که در زمان خرید باید آنها را بررسی کنید.

برای اطلاع از قیمت و شرایط فروش در سال  1403می توانید با شماره  09128354940 و 09122801103 تماس بگیرید .
 یا لیست اقلام مورد درخواست خود را از  به شماره نمایندگی لوله گازی درج شده ارسال کنید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لوله گازی چیست؛ کاربرد و ویژگی این نوع لوله" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لوله گازی چیست؛ کاربرد و ویژگی این نوع لوله"، کلیک کنید.