هشدار مصر،قبرس و یونان درباره اقدامات ترکیه در سوریه و مدیترانه

هشدار مصر،قبرس و یونان درباره اقدامات ترکیه در سوریه و مدیترانه

به گزارش خبرگزاری ایرامکس، وب‌سایت خبرگزاری ام.اس.ان گزارش داد: رهبران مصر، قبرس و یونان خواستار تعیین جدول زمانی برای انتقال سیاسی در سوریه شدند و هشدار دادند که هرگونه تأخیر می‌تواند به بی‌ثباتی بیشتر در منطقه منجر شود.

این سه کشور در نشستی سه‌جانبه در قاهره گرد هم آمدند و مسائل مهم خاورمیانه، به‌ویژه تحولات سریع سوریه پس از سقوط بشار اسد در ۸ دسامبر را مورد بحث قرار دادند.

عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، گفت همکاری بین این سه کشور “حیاتی است، به‌ویژه در پرتو تحولات اخیر در خاورمیانه”، و خواستار تلاش‌های فشرده برای حل مناقشات در منطقه شد. او هشدار داد که ناکامی در این زمینه می‌تواند به جنگی گسترده در منطقه منجر شود و بحران آوارگی و افزایش مهاجرت غیرقانونی را به دنبال داشته باشد.

نیکوس کریستودولیدیس، رئیس‌جمهور قبرس، نگرانی‌های السیسی را تکرار کرد و گفت: “منطقه ما کمتر از همیشه امن و پایدار است” و تأکید کرد که این سه کشور باید برای مقابله با مانورهای سیاسی “کشورهای دیگر منطقه” تلاش کنند. این اظهارات اشاره‌ای به ترکیه داشت که تاکنون از ظهور گروه هیئة تحریر الشام (HTS) در سوریه حمایت کرده است.

ام اس ان گزارش داد: گروه HTS (تحریرالشام) که ریشه در القاعده دارد، پس از سرنگونی بشار اسد ماه گذشته کنترل بخش‌های کلیدی سوریه را به دست گرفته است. این مسئله نگرانی‌ها درباره امنیت اقلیت‌های مذهبی و امکان نفوذ عناصر افراطی در منطقه را تشدید کرده است.

اظهارات کریستودولیدیس کمتر از یک ساعت پیش از آن بیان شد که وزارت امور خارجه قبرس ورود غیرقانونی وزیر امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان، به “مناطق اشغالی” قبرس را به‌شدت محکوم کرد.این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام را نقض قوانین بین‌المللی و تعرض به حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری قبرس می‌داند.

“این اقدام نقض دیگری از قوانین بین‌المللی است که به نقض‌های مداوم ترکیه علیه حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری قبرس در طول پنجاه سال گذشته اضافه می‌شود. وزیر امور خارجه ترکیه با این بازدید پیام‌هایی از سرسختی و بی‌اعتنایی به تصمیمات سازمان ملل و اتحادیه اروپا ارسال می‌کند.”

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان، بر نیاز فوری به یک جدول زمانی برای انتقال سیاسی در سوریه تأکید کرد تا از وخامت اوضاع جلوگیری شود.

میتسوتاکیس همچنین بر اهمیت حفاظت از اقلیت‌های مذهبی در سوریه تأکید کرد، موضوعی که مورد توجه آقای السیسی نیز هست. مخالفت السیسی با رژیم‌های اسلام‌گرا یکی از ویژگی‌های برجسته ریاست‌جمهوری او بوده است.

سه رهبر هشدار دادند که درگیری‌های بیشتر می‌تواند مهاجرت غیرقانونی به اروپا را تشدید کند، مسئله‌ای که به یکی از زمینه‌های اصلی همکاری میان این سه کشور تبدیل شده است.

یونان و قبرس، که هر دو عضو اتحادیه اروپا هستند، نگرانی خود را نسبت به نفوذ فزاینده ترکیه در سوریه و تأثیر احتمالی آن بر مدیترانه شرقی ابراز کرده‌اند.این دو کشور از دیرباز با ترکیه در زمینه مرزهای دریایی، مناطق اقتصادی انحصاری و حقوق اکتشاف هیدروکربن در مدیترانه شرقی اختلاف دارند. یونان و قبرس، به همراه مصر، عضو انجمن گاز مدیترانه شرقی هستند؛ سازمانی منطقه‌ای که در سال ۲۰۱۹ برای ترویج همکاری در بخش انرژی و تسهیل توسعه منابع گاز طبیعی در این منطقه غنی از انرژی تأسیس شد.

ترکیه، که به دلیل روابط تنش‌آمیز با سایر اعضا از این انجمن کنار گذاشته شده، این انجمن را به‌عنوان تلاشی برای به حاشیه راندن آنکارا در پروژه‌های انرژی منطقه‌ای مورد انتقاد قرار داده است.تشکیل دولت HTS (تحریرالشام) در سوریه نگرانی‌هایی را برانگیخته که ممکن است آنکارا بخواهد ادعاهای خود را در مدیترانه شرقی تقویت کند و به حاکمیت یونان و قبرس لطمه وارد کند.

مصر، که از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱.۵ میلیون پناهنده سوری را میزبانی کرده است، ایده دولت‌های اسلام‌گرا در منطقه را رد کرده و نگرانی‌هایی در مورد ورود احتمالی افراط‌گرایان به این کشور ابراز داشته است.

قاهره پس از برکناری اسد اقداماتی برای تقویت تدابیر امنیتی و محدود کردن سفر سوری‌ها به این کشور اتخاذ کرده است. اتباع سوری، حتی آن‌هایی که ویزای ایالات متحده، اتحادیه اروپا یا سایر کشورهای قدرتمند را دارند، اکنون برای ورود به مصر باید تأییدیه امنیتی از مقامات این کشور دریافت کنند.

نشست روز چهارشنبه همچنین خواستار آتش‌بس در غزه و لبنان شد و هشدار داد که ادامه درگیری می‌تواند برای منافع آن‌ها و ثبات کلی منطقه فاجعه‌بار باشد.

السیسی گفت: “مایلم قدردانی خود را از مواضع کشورهای شما در حمایت از مردم فلسطین، استقلال آن‌ها و ایجاد یک دولت مستقل ابراز کنم. به همین دلیل، باید تلاش‌های خود را برای پایان دادن به درگیری‌ها در غزه و لبنان و دستیابی به ثبات در سوریه، سودان، لیبی و یمن ادامه دهیم.”

315 315

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "هشدار مصر،قبرس و یونان درباره اقدامات ترکیه در سوریه و مدیترانه" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "هشدار مصر،قبرس و یونان درباره اقدامات ترکیه در سوریه و مدیترانه"، کلیک کنید.