باید ضمانت نامه های بانکی شرکت های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه ها

در گفت وگو با ایرامکس؛

باید ضمانت نامه های بانکی شرکت های دانش بنیان تسهیل شود بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه ها

رییس پارک علم و فناوری خلیج فارس با گله از میزان بودجه پارک های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه ها گفت: ضروری است ضمانت نامه های بانکی شرکت های دانش بنیان تسهیل شود.

رحمن دشتی رییس پارک علم و فناوری خلیج فارس در گفت وگو با خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری ایرامکس به مشکلات اجرای طرح های واحدهای فناور این پارک اشاره کرد و گفت: هم اکنون برای اجرای این طرح ها با چندین مشکل مواجه هستیم. یک، شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور با توجه به قواره های پایین شان در حوزه های رقابتی نیاز به سرمایه  ثابت و سرمایه در گردش دارند. این شرکت ها عملا در بخش تسهیلات با چالش های جدی مواجه هستند. امسال موفق شدیم، 60 میلیارد تومان سرمایه در اختیار این شرکت ها قرار دهیم.

وی افزود: همچنین در حوزه تسهیلات تبصره 18 نیز اعتبار خوبی ایجاد شده است، اما برای جذب این تسهیلات به هماهنگی جدی بانک ها در این مسیر نیاز است تا شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور بتوانند برای دریافت این اعتبار اقدام کنند.

دشتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک ها برای ارایه تسهیلات تبصره 18، علاوه بر نقدینگی، ضمانت نامه های متعددی می خواهند. این ضمانت نامه ها برای شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور، نوپا و نوآور سنگین است. این شرکت ها بر اساس دانش و آگاهی می خواهند یک بخش از مشکلات صنعت و جامعه را برطرف کنند بنابراین ضمانت نامه های این شرکت ها باید تسهیل شود. ضمانت نامه ملکی که از این افراد مطالبه می شود، عملکرد سختگیرانه ای را برای آنها ایجاد می کند.

وی تاکید کرد: عملیات های زیرساختی نیز یکی از معضلات و مشکلات بزرگ پارک های علم و فناوری است. زمین ها تنها با ایجاد گذر و تاسیسات قابل واگذاری به پارک های علم و فناوری هستند. ما در استان بوشهر به میزان 2 کیلومتر گذر ها را ایجاد کرده ایم. 2 هزار هکتار زمین نیز  در وهله نخست قابل واگذاری است، اما در زمینه تاسیسات آنها و روسازی آن گذر ها هنوز اتفاقی نیفتاده که اعتبارات ویژه ای می طلبد.

به گفته وی، تا زمانی که ما نتوانیم شرایط زیرساختی از ایجاد گذر تا تاسیسات الکتریکی، آب و برق و … را مهیا کنیم، ساختن شرکت ها در محل زمین های پارک های علم و فناوری و ایجاد تولید دانش پایه در قطعات کوچک با چالش های جدی مواجه می شود از اینرو برای رفع این مشکلات نیاز به تسهیلات ویژه ای داریم.

بودجه پارک های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه های مادر اندک است

رییس پارک علم و فناوری خلیج فارس درباره بودجه پارک های علم و فناوری گفت: پارک های علم و فناوری دو بودجه هزینه ای و تملکی دارند. بودجه هزینه ای پارک های علم و فناوری صرف حقوق کارکنان و تسهیلات مربوط به شرکت های تازه وارد به مراکز رشد می شود؛ شرکت هایی که نیاز به تسهیلات اولیه دارند تا بتوانند خدمات و تولیدات اولیه شان را متناسب با ایده نظری شان ارایه دهند. میزانی از این بودجه نیز در راه سرمایه در گردش برخی از شرکت های بزرگ می شود؛ این شرکت ها در راه بازار هستند و نیاز به سرمایه شش ماه و یک ساله دارند تا بتوانند نسبت به تولید یا ایجاد قراردادشان اقدام کنند.

وی یادآورشد: بودجه تملکی پارک های علم و فناوری نیز در راستای اجرای پروژه های عمرانی صرف می شود. میزان این بودجه ها بسیار اندک است. پارک های علم و فناوری می توانند با کمک و مساعدت استانداری و سازمان برنامه و بودجه، بودجه تملک و عمرانی را دریافت کنند. اگر این بودجه از استانداری و سازمان برنامه و بودجه اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات مجموعه ما برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: پارک های علم و فناوری می توانند یک بودجه نیز از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دریافت کنند. ما اکنون برای دریافت بودجه های استانی و معاونت علمی و فناوری اقدامات اولیه را انجام داده ایم. اگر این بودجه ها و تسهیلات به موقع دریافت کنیم، روند اجرای پروژه های عمرانی و زیرساخت های ما سریعتر پیش خواهد رفت. در این صورت شاهد رونق شرکت های دانش بنیان و واحد های فناور خواهیم شد.

وی در پاسخ به این سوال که بودجه سال آینده پارک علم و فناوری خلیج فارس چقدر است، گفت: هنوز رقم بودجه مشخص نشده است. در حال حاضر کلیات بودجه در مجلس تصویب شده و مابقی آن در حال رایزنی و چانه زنی است.

دشتی افزود: متاسفانه بودجه پارک های علم و فناوری در مقایسه با دانشگاه های مادر استان، بسیار ناچیز است. بودجه یک دانشگاه مادر در استان نزدیک به 300 میلیارد تومان، اما بودجه پارک علم و فناوری 8 درصد از این سرمایه است. ما باید بپذیریم دانشگاه وظیفه آموزش نیروی های تخصصی و کاربردی را دارد و برای تربیت این افراد برنامه ریزی می کند و دارای سلف، خوابگاه و امورات دانشجویی، پژوهشی و آموزشی است. پارک های علم و فناوری قرار است از خروجی دانشگاه ها بهره ببرند از اینرو باید امکانات لازم در اختیار داشته باشد تا بتواند فارغ التحصیلان دانشگاهی را متصل به بازار کار کند و این افراد نیز بتوانند با ارایه خدمت و ایده ای فناورانه مشکلی از جامعه وصنعت برطرف سازند.

وی گفت: اگر نتوانیم به موقع این اعتبارات را به شرکت های دانش بنیان و فناور تخصیص دهیم، با توجه به نرم تورم، قدرت خرید و پیاده سازی ایده های آنها به درازا خواهد کشید. اگر سرمایه در گردش به موقع به شرکت ها تزریق شود، انگیزشی برای ادامه فعالیت این افراد به وجود می آید. به طبع با ایجاد این انگیزش، اعتبار و اعتماد فناوران بیشتر می شود و این افراد می توانند خدمات ویژه ای به جامعه و صنعت ارایه دهند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "باید ضمانت نامه های بانکی شرکت های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه ها" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "باید ضمانت نامه های بانکی شرکت های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه ها"، کلیک کنید.