انتصاب افراد انقلابی به مدیریت دانشگاه ها از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است
ایرامکس/خراسان رضوی معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه انتصاب افراد پایبند به آرمان های نظام و انقلاب به مدیریت دانشگاه ها از دیگر دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است، گفت: این اقدامات باعث افزایش قدرت نقادی و بصیرت دانشجویان و دانشگاهیان شده است.
محمدعلی وطن دوست در گفت وگو با ایرامکس ضمن تسلیت شهادت آیت الله رییسی و همراهان ایشان، با بیان اینکه پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم، تحولات بسیاری در بخش آموزش عالی و به ویژه در حوزه های فرهنگی دانشگاه ها رخ داد، اظهار کرد: یکی از شاخص ترین اقدامات این دوره، توجه ویژه به اجرای “سند دانشگاه اسلامی” بوده است. این سند به عنوان یک سند راهبردی برای تحول آموزش عالی، به اهمیت مسایل فرهنگی در دانشگاه ها توجه دارد.
وی افزود: پس از دوران کرونا، با تلاش دولت وضعیت آموزش عالی کشور به حالت عادی بازگشت. در طول دو سالی که کرونا فراگیر و آموزش ها به صورت مجازی انجام می شد، زیرساخت های دانشگاهی آسیب دید. با بازگشایی دانشگاه ها نیاز به تعمیر خوابگاه های دانشجویی وجود داشت. همچنین دانشگاه ها قراردادهای برخی خوابگاه های استیجاری را تمدید نکرده بودند. با وجود این شرایط، دولت تلاش کرد تا آموزش به فضای حضوری بازگردد و تاکید کرد که مسایل فرهنگی نباید از چشم انداز دانشگاه ها خارج شود.
معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه به علاوه انتصاب افراد پایبند به آرمان های نظام و انقلاب به مدیریت دانشگاه ها از دیگر دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است، عنوان کرد: این اقدامات باعث افزایش قدرت نقادی و بصیرت دانشجویان و دانشگاهیان شده است. همچنین توجه به مسایل فرهنگی در حوزه های مختلف آموزش عالی کشور از جمله تاکید بر اجرای سند دانشگاه اسلامی، نشان دهنده توجه دولت به فضای فرهنگی دانشگاه هاست.
وطن دوست ادامه داد: با این تلاش ها، دانشگاه ها به عنوان نهادی مهم در جامعه می توانند در شکل دهی به حرکت های اجتماعی نقش آفرینی و به تحقق اهداف انقلاب اسلامی کمک کنند. استقلال فرهنگی دانشگاه ها به عنوان برجسته ترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران، نشان دهنده نقشی اساسی است که دانشگاه ها در تحولات اجتماعی و فرهنگی ایفا می کنند.
وی با اشاره به هم اندیشی های صورت گرفته بین دولت سیزدهم و اعضای جامعه دانشگاهی برای ارتقای سطح دانشگاه ها، بیان کرد: باید گفت که هم اندیشی های دولت سیزدهم با اساتید و نخبگان دانشگاهی، بخش مهمی از تلاش ها برای رسیدن به مدلی مطلوب از حکمرانی فرهنگی در دانشگاه ها بوده است. این هم اندیشی ها به منظور ارتقای سطح معرفت دینی و تقویت ارتباطات علمی و فرهنگی بین حوزه و دانشگاه و همچنین برای گسترش فرهنگ نقادی و آزاداندیشی در دانشگاه ها صورت گرفته اند.
معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: خروجی این جلسات هم اندیشی شامل برنامه ریزی و سیاستگذاری برای نشست های استادان و نخبگان در دانشگاه ها می شود و به دنبال ایجاد یک بستر مناسب برای بهره گیری از ظرفیت های استادان در حل معضلات و مشکلات فکری و فرهنگی جامعه است و همچنین بر اهمیت نقش استادان و نخبگان دانشگاهی در فرهنگ سازی و مشارکت کارشناسانه آنان برای ایفای نقش بهتر در تصمیم سازی ها برای مدیریت کلان کشور تاکید دارد.
وطن دوست با بیان اینکه با این حال، ارزیابی میزان مطلوبیت این هم اندیشی ها به عوامل مختلفی بستگی دارد، گفت: از جمله این عوامل می توان به میزان مشارکت و تاثیرگذاری واقعی اساتید و نخبگان در تصمیم گیری ها و همچنین چگونگی پیاده سازی و اجرای سیاست های تعیین شده اشاره کرد. در نهایت، ارزیابی دقیق از این هم اندیشی ها نیازمند بررسی های عمیق تر و بازخوردهای مستقیم از جامعه دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه بهبود و ارتقای سطح فرهنگ دانشگاهی برای دولت سیزدهم از اهمیت بالایی برخوردار بوده است، اظهار کرد: دولت سیزدهم به این موضوع واقف بوده که فرهنگ دانشگاهی نقش مهمی در توسعه پایدار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد و برای رسیدن به تحول در کشور، تقویت دانشگاه ها و مراکز آموزشی را ضروری می داند. در راستای این اهداف، دولت سیزدهم تلاش کرده است تا با اجرای برنامه هایی همچون “تقویت دانشگاه فرهنگیان”، “تاکید بر اهمیت مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری”، “آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند”، “نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری”، “شاگرد، فناوری و نوآورپروری” و “تولید، خدمت، ثروت و سرمایه از دانش” به این مهم دست یابد.
معاون فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: همچنین دولت سیزدهم اقدامات مهم و کلیدی را در طی این دوره برای ایجاد تغییر انقلابی در ساختارهای فرهنگی کشور به سرانجام رسانده است. این اقدامات نشان دهنده تلاش دولت برای ارتقای سطح فرهنگ دانشگاهی و تاثیر آن بر جامعه است. با توجه به اینکه فرهنگ دانشگاهی می تواند بر تمامی جنبه های زندگی افراد جامعه تاثیر بگذارد و با پیشرفت و توسعه نسبت مستقیمی برقرار کند، دولت سیزدهم به این موضوع اهمیت داده و تلاش کرده است تا با رصد دقیق چالش های فرهنگی و کمک گرفتن از افراد فعال در این حوزه، به بهبود و ارتقای فرهنگ دانشگاهی بپردازد.
پایان خبر ایرامکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انتصاب افراد انقلابی به مدیریت دانشگاه ها از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انتصاب افراد انقلابی به مدیریت دانشگاه ها از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است"، کلیک کنید.