صفر تا صد نحوه اجرای میلگرد بستر + فیلم اجرا

میلگرد بستر درون دیوارها قرار می گیرد، باعث اتصال بهتر مصالح به یکدیگر و به ستون ها می شود و در عین حال استحکام لازم در مقابل تحمل فشار را برای سازه فراهم می کند. این ویژگی‌ها این کالا را به یکی از اجزای مهم در ساختمان های امروزی تبدیل کرده است. امروزه با توجه به کاربردها، این محصول در انواع و اندازه‌های مختلفی طراحی می‌شود. در این مطلب از ایرامکس صفر تا صد میلگرد این مقطع فولادی را بررسی خواهیم کرد؛

صفر تا صد نحوه اجرای میلگرد بستر + فیلم اجرا

شاید شما نیز در تصاویر و فیلم های منتشر شده از مناطق زلزله زده دیده باشید که بیشترین خسارت‌هایی که هنگام زلزله به ساختمان‌ها وارد می‌شود شامل خرابی‌های دیوار و سقف ساختمان‌ها است. اما چرا چنین اتفاقی روی می دهد؟ علت این خسارت‌ها چیزی جز نداشتن استحکام و مقاومت لازم دیوار و سقف ساختمان‌ها نیست. با این تفاسیر بهتر است بدانید افزایش استحکام دیوار و سقف سازه‌ها همواره جزء اهداف اصلی مهندسان و معماران بوده است. به این منظور مهندسان راه های مختلفی را برای افزایش استحکام دیوار سازه ها ابداع کرده اند که تنها یکی از آنها استفاده از این مقطع فلزی است. میلگرد بستر یک سازه فولادی است که از دو مفتول فلزی موازی به طول های مختلف ساخته شده است؛ طول آن می‌تواند بسته به کاربرد متفاوت باشد. این محصول در استحکام ساختمان و افزایش مقاومت آن در برابر نیروهای خمشی و کششی تاثیر بسزایی دارد و استفاده از آن خسارت های ناشی از زلزله را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. در واقع میلگردهای بستر یکی از مهم‌ترین اجزای هر هستند.

مزایای میلگرد بستر

  • برای استفاده از آن نیازی به استفاده از دوغاب نیست.
  • می توان با آن دیوارهای متقاطع را به هم وصل کرد.
  • علاوه بر مقاومت خمشی مقاومت برشی دیوار با میلگرد های بستر افزایش پیدا می کند.
  • نصب و استفاده از این محصول ساده است و نیاز به تخصص یا مهارت چنان پیچیده ای ندارد.
  • می توان آن را به شکل قائم نیز درون دیوار نصب کرد.
  • علاوه بر وزن کم خود مقاومت سازه در برابر بارهای وارده را افزایش می دهد.
  • باعث کاهش احتمال ترک خوردگی دیوار می شود.
  • در صورت استفاده از آن هزینه های بلند مدت برای نگهداری و مقاوم سازی دیوار کاهش پیدا می کند.

معایب میلگرد بستر

در کنار مزایا نمی توان از نکات منفی یا به عبارت دیگر معایب این مقطع فلزی چشم پوشی کرد؛ چرا که برای انتخاب بهترین روش نیاز است تا تمام جوانب استفاده از آن سنجیده شود. از جمله معایب میلگرد بستر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هر چند نصب آن پیچیده ای نیست ولی پیش از نصب نیاز به برخی محاسبات مهندسی خاص وجود دارد.
  • در شرایط خاصی نصب غیر اصولی و نادرست میلگردهای بستر ممکن است عواقب بدی برای دیوار داشته باشد.
  • عرض میلگرد بستر باید بر اساس عرض دیوار انتخاب شود؛ در غیر اینصورت ممکن است مشکلاتی در ساختار آن ایجاد شود.

صفر تا صد نحوه اجرای میلگرد بستر + فیلم اجرا

مشخصات میلگرد بستر چیست؟

از مشخصات این محصول فلزی مهم در ابتدا می‌توان به جنس‌ آن اشاره داشت. جنس میلگردهای بستر عمدتاً یا کربن استیل گالوانیزه و یا استنلس استیل (فولاد ضد زنگ) است. کمترین قطر مفتول‌ها باید در حدود ۴ میلی‌متر باشد و بیشترین قطر آن‌ نباید از نصف ضخامت ملات بستر بیشتر شود. یعنی اگر ضخامت ملات ۱۶ میلی‌متر باشد، قطر مفتول‌ها نهایتاً باید ۸ میلی‌متر باشند. ضمنا عرض این میلگرد نیز باید با ضخامت دیوار هماهنگ باشد. علاوه بر آنچه گفته شد، به طور کلی استانداردهای این مقطع فلزی باید شامل موارد زیر باشد.

میلگردبستر معمولاً از جنس فولاد با استحکام بالا ساخته می شود که دارای ظرفیت قابل توجه تحمل بار، مقاومت در برابر خمیدگی و تحمل بالای سایر تنش‌ها در طول زمان است. این ترکیب قوی تضمین می کند که سازه های تقویت شده به آن، یکپارچگی و پایداری خود را حتی در شرایط چالش برانگیز حفظ می کنند.

انواع این نوع میلگرد دیوار اغلب در معرض شرایط محیطی نامساعد مثل رطوبت، مواد شیمیایی و آب شور قرار می گیرد. برای مقابله با خوردگی، معمولاً با مواد محافظ پوشش داده می شود یا از آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی ساخته می شود. این کار باعث می‌شود که میلگرد در طول زمان از نظر ساختاری سالم باقی بماند، چراکه خوردگی می تواند مصالح را ضعیف کرده و ایمنی سازه را به خطر بیندازد. مقاومت در برابر خوردگی به ویژه در مناطق ساحلی با رطوبت بالا اهمیت بیشتری پیدا می کند.

یکی از ویژگی های چنین محصولی، توانایی آن در ایجاد یک پیوند قوی و قابل اعتماد با بتن و مصالح دیگر در حین ساخت است. این مکانیسم پیوند، یکپارچگی ساختاری کل مجموعه را افزایش می دهد و با توزیع موثر بارها و نیروها بین میلگرد و مصالح ساختمانی، به جلوگیری از تمرکز تنش موضعی کمک می کند. در نتیجه خطر ترک یا شکست سازه را به حداقل می رساند. پیوند منسجم بین میلگرد و بتن برای پایداری و طول عمر سازه های مختلف اهمیت فراوانی دارد.

استفاده از انواع میلگرد های بستر دیوار باید مطابق ضوابط و استانداردهای صنعتی باشد و کیفیت و عملکرد ثابت را در سراسر پروژه‌های ساختمانی تضمین کند. این استانداردها پارامترهای اساسی مانند ترکیب مواد، ابعاد، فاصله و الزامات قرارگیری را ارائه می کنند. رعایت استاندارد های ایمنی هنگام ساخت، این مقطع فولادی را به انتخابی قابل اعتماد برای سازندگان و مهندسان تبدیل می‌کند. رعایت آیین نامه میلگردهای بستر برای اخذ مجوزهای ساخت و ساز، گواهینامه‌ها و تضمین کیفیت کلی ساختمان ساخته شده ضروری است.

اجزای میلگرد بستر

میلگرد بستر نیز مثل هر محصول فلزی دیگری از بخش ها و اجزای مختلفی ساخته شده است. یکی از این اجزا است. طبیعتا تمام اجزا در هماهنگی با یکدیگر عملکرد صحیح میلگرد را تضمین می کنند. برای مثال عرض باید در تناسب با اجزای آن باشد و هر گونه عدم هماهنگی در این زمینه عملکرد صحیح را تحت تاثیر قرار می دهد.

انواع میلگرد بستر

یکی دیگر از موضوعات مهم در مورد این محصول فلزی مربوط به انواع آن است. انواع میلگرد بستر را می توان از لحاظ شکل و جنس به دسته های مختلفی تقسیم کرد. این محصول از لحاظ جنس به دو دسته فولاد گالوانیزه و استنلس استیل تقسیم می شود. شباهت این دو نوع به مقاومت آن در برابر رطوبت بر می گردد. معمولا در بین انواع مختلف از لحاظ جنس، گالوانیزه از استنلس استیل ارزان تر می باشد. اما نوع استیل ضد زنگ علاوه بر مقاومت در برابر رطوبت در برابر خوردگی نیز مقاومت بسیار بالایی دارد. دسته بندی دیگری نیز برای انواع وجود دارد که به شکل و روش اجرای آن بر می گردد. این دو نوع شامل موارد زیر می باشند:

  • میلگرد بستر خرپایی
  • میلگرد بستر نردبانی

صفر تا صد نحوه اجرای میلگرد بستر + فیلم اجرا

وزن و ابعاد میلگرد بستر چقدر است؟

قطر میلگرد بستر در اندازه های 4 تا 6 میلی متر است و عرض آن نیز بین 5.5 تا 15 سانتی متر می باشد. اما موضوع مهم دیگر است که به علت گستردگی در این مقاله نمی توان به آن پرداخت و در صفحه ای دیگر به صورت کامل به آن پرداخته ایم.

کاربرد میلگرد بستر

اگر از ابتدا این مطلب را مطالعه کرده باشید بدون هیچ گونه توضیحی می توانید کاربرد این مقطع مهم فلزی را توضیح دهید. کاربرد این مقطع فولادی در درجه اول مقاوم سازی دیوارها و حتی سقف ها است. استفاده از آن باعث می شود مقاومت دیوار در برابر انواع تنش های محیطی افزایش قابل توجهی بیاید. امروزه حتی کاربرد نیز به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده است و پیش بینی می شود با افزایش سطح استانداردها ساختمان های بیشتری با این تکنیک به بهره برداری برسند.

جهت مشاهده روش اجرای میلگرد بستر میتوانید وارد لینک زیر شوید: آپارات

ضوابط اجرای میلگرد بستر

زمین لرزه های مختلفی که در دنیا و کشورمان اتفاق افتاده است محرک اصلی برای قانون گذاری در زمینه میلگردبستر بوده است. بدیهی است که رعایت استانداردها در هر صنعتی از جمله ساخت و ساز به عملکرد و بازدهی بهتر منجر می شود. به همین دلیل کاربرد این نوع میلگرد نیز نیاز به رعایت برخی از اصول و دستور العمل ها دارد. به دلیل اهمیت این موضوع ما و گستردگی آن ما در مطلبی جداگانه و به طور کامل به معرفی پرداخته ایم.

چه روشی به عنوان جایگزین برای میلگرد های بستر استفاده می شود؟

در برخی از مواقع کارفرما تصمیم می گیرد تا به جای میلگرد از نوع بستر از روش های دیگری برای مقاوم سازی دیوار استفاده کند؛ گاهی اوقات نیز پیمانکاران به دلیل برخی ملاحظات فنی ممکن است قید استفاده از این مقطع فلزی می زنند. در این شرایط استانداردها و قوانین مقاوم سازی دیوار نیز تحت تاثیر قرار گرفته و بر اساس سیستم جایگزین تغییر پیدا می کند. دو روش جایگزینی شامل وال پست و وال مش هستند که در مقاله ای جداگانه با عنوان به توضیح کامل هر یک پرداخته ایم.

چه کارخانه هایی در ایران به تولید میلگرد های بستر می پردازند؟

حال که با موضوعات مختلف در مورد مشخصات، انواع و کاربرد این محصول آشنا شدید، بد نیست با روش های مختلف تولید و همچنین انواع در کشورمان که در مطلب جداگانه به معرفی آنها پرداخته ایم نیز اشنا شوید. قابل توجه اینکه اکثر محصولات موجود در بازار ایران توسط تولید کنندگان داخلی ساخته و تامین می شود. برخی از تولید کنندگان این کالا به شرح زیر است:

  • شرکت خانه بلوک
  • شرکت هوملکس
  • کارخانه رفیع سازه
  • فراسازان آویژه تولیدکننده میلگرد بستر
  • و…

محاسبه میلگرد بستر مورد نیاز

برای محاسبه این کالا براساس قسمت هشتم مقررات ملی ساختمان می‌توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

در شیوه نخست لازم است که دیوارها به‌درستی بررسی شده و میزان مقطع و متریال مورد نیاز معادل ۰٫۰۰۰۷ سطح مقطع مؤثر دیوار در نظر گرفته شود. طبیعتاً ابعاد میلگرد بستر در این مورد تأثیرگذار خواهد بود.

در روش دوم که در ایران نیز خیلی به کار گرفته می‌شود، به ازای هر ۴۰ سانتی‌متر از ارتفاع دیوار، یک ردیف میلگرد بستر به‌ صورت مفتولی و بستر تعبیه می‌گردد. اگر در این مورد تجربه‌ای ندارید به تخصص مهندس عمران و مدیر پروژه احترام بگذارید و اجازه دهید که او محاسبات مربوطه را انجام دهد. این کار اجرا به شکل صحیح را تا حد زیادی تضمین خواهد کرد.

جمع‌بندی

آنچه تاکنون مطالعه کردید توضیحاتی کاملی بود که برای معرفی میلگرد بستر دیوار به نگارش درآمده است. استفاده از این محصول می‌تواند مقاومت سازه شما را به میزان چشمگیری در برابر زلزله و سایر تنش‌ها افزایش دهد. با تمام آنچه گفته شد ممکن است هنوز سوالاتی در مورد این محصول فلزی در ذهن شما وجود داشته باشد. شما می‌توانید پرسش‌های خود را با مشاوران پیوان در میان گذاشته و به راحتی پاسخ خود را دریافت کنید. همچنین در صورت تمایل به می توانید از طریق سایت پیوان اقدام نمایید و به صورت آنلاین محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.

در صورت نیاز برای خرید میلگرد بستر میتوانید با شماره های شرکت خانه بلوک تماس بگیرید:

دفتر تهران: 021284283

 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "صفر تا صد نحوه اجرای میلگرد بستر + فیلم اجرا" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "صفر تا صد نحوه اجرای میلگرد بستر + فیلم اجرا"، کلیک کنید.

‫20 دیدگاه ها