فوتبال المپیک با حضور ستارگان؛ از حسرت ایران تا درخشش مسی

سپهر ستاری: تنها ۴ روز تا برگزاری مراسم افتتاحیه و آغاز رسمی المپیک ۲۰۲۴ پاریس باقی مانده و کشورهای مختلف مشغول اعزام اعضای کاروان خود به کشور فرانسه هستند. مسابقات فوتبال المپیک ۲ روز زودتر از مراسم افتتاحیه یعنی از چهارشنبه ۳ مرداد آغاز خواهد شد و ۲۰ مرداد با برگزاری دیدار فینال و معرفی قهرمان به پایان خواهد رسید. ۱۶ تیم در فوتبال المپیک حضور دارند که در ۴ گروه ۴ تیمی قرار گرفته‌اند و از هر گروه ۲ تیم به مرحله بعدی راه خواهند یافت. نکته مهم در خصوص مسابقات فوتبال این است که برخلاف رشته‌های دیگر، مسابقات آن فقط در شهر پاریس برگزار نخواهد شد و شهرهای مارسی، بوردو، دسین‌شارپیو، نیس، نانتس و سن‌اتین هم میزبان مسابقات فوتبال المپیک هستند.

مجارستان و بریتانیا رکورددار در فوتبال!

فوتبال در مسابقات المپیک معمولا زیر سایه دیگر رشته‌ها قرار گرفته و نسبت به مسابقاتی چون جام جهانی و جام ملت‌های اروپا با توجه کمتری مواجه می‌شود. با این حال مدال طلای آن از ارزش بالایی برخوردار است و ستارگان زیادی هم پس از درخشش در فوتبال المپیک مورد توجه قرار گرفته‌اند. مجارستان با کسب ۳ طلا، یک نقره و یک برنز پرافتخارترین کشور در فوتبال المپیک است و بریتانیا هم با ۳ طلا در رده بعدی قرار دارد. ۳ مدال طلای مجارستان در سال‌های ۱۹۵۲، ۱۹۶۴ و ۱۹۶۸ به‌دست آمده و این کشور از سال ۱۹۹۶ دیگر موفق به کسب سهمیه شرکت در المپیک هم نشده است. بریتانیا هم ۳ طلای خود را ۱۹۰۰، ۱۹۰۸ و ۱۹۱۲ به‌دست آورده و بیش از یک قرن از آخرین قهرمانی این کشور می‌گذرد.

کشور برزیل به عنوان پرافتخارترین تیم جام جهانی، سال‌ها در حسرت مدال طلای المپیک بود ولی سال ۲۰۱۶ که مسابقات در ریو برگزار می‌شد طلسم‌شکنی کرد و اولین قهرمانی خود را به‌دست آورد. سلسائو در سال ۲۰۲۰ هم با برتری مقابل اسپانیا برای دومین بار متوالی مدال طلا را کسب کرد ولی در این دوره موفق به کسب سهمیه نشد و نمی‌تواند برای سومین دوره متوالی قهرمان شود. برزیل با ۲ طلا، ۳ نقره و ۲ برنز بیش از هر کشور دیگری موفق به کسب مدال در بازی‌های المپیک شده است.

تاکنون هیچ‌کدام از کشورهای آسیایی موفق به حضور در فینال المپیک نشده‌اند و بهترین نتایج تاریخ آسیایی‌ها به مدال برنز ژاپن و کره‌جنوبی در سال‌های ۱۹۶۸ و ۲۰۱۲ برمی‌گردد. عراق هم در المپیک ۲۰۰۴ آتن با نسل طلایی خود به رتبه چهارمی دست یافت و ۳ سال بعد همان تیم قهرمان جام ملت‌های آسیا شد.

فوتبال المپیک هم ستاره دارد

برخلاف تصور ستارگان زیادی در فوتبال المپیک حضور دارند که به جذابیت این مسابقات می‌افزاید. در ترکیب برزیل، قهرمان دوره گذشته نفراتی چون دنی آلوس، برونو گیمارش، ریچارلیسون، آنتونی و مالکوم حضور داشتند و سال ۲۰۱۶ هم نیمار بخشی از تیم قهرمان برزیل بود. جالب اینکه بخشی از اسکلت تیم ملی اسپانیا که قهرمان یورو ۲۰۲۴ شد، در تیم فینالیست المپیک توکیو حضور داشت. لوئیس دلافوئنته، سرمربی تیم ملی بزرگسالان اسپانیا، در المپیک توکیو با تیم زیر ۲۱ سال این کشور راهی فینال شد و نفراتی چون اونای سیمون، مارک کوکوریا، پدری، دنی اولمو، میکل اویارزابال و میکل مرینو که در یورو ۲۰۲۴ قهرمانی را به‌دست آوردند هم در المپیک توکیو حضور داشتند.

در المپیک ۲۰۲۴ پاریس هم ستارگان مطرحی چون اشرف حکیمی، خولیان آلوارز، مایکل اولیسه، نیکولاس اوتامندی، الکس بائنا، الکساندر لاکازت، پائو کوبارسی و فرمین لوپز بیش از سایر نفرات مورد توجه قرار خواهند گرفت. فدراسیون فوتبال فرانسه قصد داشت از کیلین امباپه هم برای حضور در المپیک دعوت کند ولی باشگاه رئال مادرید با حضور ستاره‌اش در المپیک مخالفت کرد و امباپه این مسابقات را از دست داد. اگر مخالفت رئال مادرید نبود شاید براهیم دیاز هم با مراکش راهی پاریس می‌شد و شاید در صورت موافقت لیورپول محمد صلاح هم می‌توانست در المپیک حضور پیدا کند.

یکی دیگر از اتفاقات جالب این دوره حضور تیری آنری و خاویر ماسکرانو به عنوان سرمربیان تیم‌های ملی فرانسه و آرژانتین است. ماسکرانو که در زمان بازی، سال ۲۰۰۴ به همراه لیونل مسی مدال طلای المپیک را کسب کرد، حالا این فرصت را دارد تا به عنوان سرمربی هم این عنوان را به‌دست بیاورد.

فوتبال المپیک با حضور ستارگان؛ از حسرت ایران تا درخشش مسی

جذابیت ویژه عراق و ازبکستان برای استقلال و پرسپولیس

۳ کشور ژاپن، ازبکستان و عراق نمایندگان قاره آسیا در المپیک پاریس هستند و علاوه بر ایران، کشورهایی چون عربستان سعودی، قطر، کره‌جنوبی و استرالیا هم موفق به کسب سهمیه نشدند. گرچه فوتبال ایران باز هم در المپیک حضور ندارد ولی ۲ ستاره خارجی لیگ برتر ایران راهی پاریس شده‌اند. منتظر محمد، هافبک فصل گذشته مس رفسنجان که تحت قرارداد باشگاه استقلال در فهرست نفرات تیم ملی عراق قرار گرفته و اوستون اورونوف، ستاره پرسپولیس هم یکی از ۳ سهمیه بزرگسال ازبکستان را پر کرده است.

حضور این ۲ ستاره در المپیک پاریس برای هواداران استقلال و پرسپولیس از جذابیت ویژه‌ای برخوردار است و درخشش آن‌ها می‌تواند باعث شود پیشنهاداتی هم برای سرخابی‌ها ارسال شود.

غیبت همیشگی ایران در المپیک

فوتبال ایران در سال‌های اخیر همیشه در حسرت المپیک بوده و این دوره هم نتوانسته سهمیه حضور در این رقابت‌ها را کسب کند. ایران تاکنون ۳ بار در فوتبال المپیک حضور داشته که مربوط به سال‌های ۱۹۶۴، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ می‌شود و پس از آن ایران هرگز سهمیه المپیک را کسب نکرده است. بهترین نتیجه فوتبال ایران در تاریخ المپیک هم سال ۱۹۷۶ در کانادا رقم خورد که تیم ملی ایران به مرحله یک‌چهارم نهایی راه یافت و پس از آن ۴۸ سال است که نتوانسته به المپیک برسد و تا شروع المپیک ۲۰۲۸ این حسرت از نیم‌قرن هم عبور خواهد کرد.

تیم ملی امید ایران در مسیر صعود به المپیک پاریس با ترکیبی از بازیکنان مطرح لیگ برتری و سرمربیگری رضا عنایتی در مسابقات مقدماتی حضور یافت ولی با شکست مقابل ازبکستان حتی به جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا هم نرسید و پرونده حضورش در المپیک پاریس زودتر از همیشه بسته شد.

فوتبال المپیک با حضور ستارگان؛ از حسرت ایران تا درخشش مسی

۲۵۸ ۲۵۸

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فوتبال المپیک با حضور ستارگان؛ از حسرت ایران تا درخشش مسی" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فوتبال المپیک با حضور ستارگان؛ از حسرت ایران تا درخشش مسی"، کلیک کنید.