همه آنچه نتانیاهو از ترامپ می خواهد

به گزارش ایرامکس دومین دور گفت وگوهای غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا همچنان که «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه بیان داشت «رو به جلو» و «سازنده» بود و مقرر شد در روزهای پیش رو ادامه یابد.
به گزارش ایرنا دور نخست این مذاکرات در عمان بیست و سوم فروردین ماه برگزار شد و دیروز در ایتالیا ادامه یافت؛ گفت وگوهایی که از دید بسیاری از ناظران تا اینجای کار یک بازنده بزرگ داشته است.
پس از پیشرفت دور دوم مذاکرات «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ سابق اسرائیل و رقیب کنونی «بنیامین نتانیاهو» از شکست سخت و سنگین وی برابر واشنگتن سخن گفت. در میان تحلیلگران آمریکایی نیز بسیاری از وضعیت نامطلوب نتانیاهو سخن می گویند از جمله «آرون میلر» دیپلمات سابق آمریکایی در توئیتی اظهار داشته حصول توافقی نظیر برجام که گزینه های نظامی را بدون محدودسازی منطقه ای و موشکی ایران کنار بزند کابوسی برای نتانیاهو خواهد بود؛ توافقی که ضمن برداشتن تحریم ها باعث ادامه غنی سازی هسته ای شود.
از دید بسیاری از ناظران و تحلیلگران نتانیاهو و کابینه صهیونیستی در موقعیت به شدت دشواری قرار گرفته است زیرا با وجود نارضایتی شدید از مذاکرات نماینده «دونالد ترامپ» با ایران نمی تواند علنا مخالفتی نشان دهد و حتی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی اظهار داشته «اگر ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای از راه های دیپلماتیک حاصل شود از سوی اسرائیل پذیرفته خواهد بود.»
خواسته های تل آویو از ترامپ محدود به ایران نیست
بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید موضوعی بود که رهبران افراطی تل آویو بارها از آن اظهار خرسندی کرده بودند. این استقبال و خرسندی متاثر از اقدامات ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری وی بود؛ از جمله انتقال سفارت ایالات متحده به بیت المقدس مشروعیت دادن به الحاقات اراضی اشغالی به اسرائیل و خروج از توافق هسته ای با ایران. با این حال ناخرسندی ترامپ از نتانیاهو در زمان بازگشت به کاخ سفید واقعیتی آشکار بود.
زمینه سازی پیمان ابراهیم بین اسرائیل و چند دولت عربی که در سال ۲۰۲۰ امضا شد از اقدامات دولت نخست ترامپ بود
با وجود نارضایتی ترامپ از نتانیاهو به ویژه در زمینه مواضع تل آویو درباره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ او تاکنون از اسرائیل حمایت قوی تری نسبت به سایر روسای جمهور ایالات متحده داشته است. این در حالی است که ترامپ حتی مهم ترین افراد حلقه نزدیک خود از جمله «مایک پنس» و «مایک پامپئو» را به خاطر آنچه که عدم همراهی آن ها در اعتراض به نتایج انتحابات ۲۰۲۰ خواند مورد خشم و غضب قرار داد و آنها در دور دوم ریاست جمهوری خود به کلی نادیده گرفت و کنار گذاشت. همین مساله خود نشان دهنده خاص یا ناگزیر بودنِ بودن روابط آمریکا با رژیم صهیونیستی در مقایسه با سایر کشورهای جهان است.
با این حال روابط تل آویو با واشنگتن در دوره ترامپ موضوعات متفاوت و از دید برخی ناظران مهم تری نسبت به دور اول ریاست جمهوری ترامپ را در برگرفته است. فرجام جنگ غزه مذاکره با ایران سرنوشت سوریه پس از «بشار اسد» مقابله با حزب الله لبنان و انصارالله یمن جنگ تعرفه ای جهانشمول ترامپ از جمله مهم ترین موضوعاتی است که در ارتباط با هر یک از آنها رژیم صهیونیستی انتظاراتی از متحد دیرینه خود دارد؛ متحدی که اگر نبود البته موجودیتی به نام اسرائیل نیز وجود نداشت.
اما سوالی که اکنون مطرح است این است که آیا ترامپ همانند دور اول همه درخواست های رژیم صهیونیستی را اجابت می کند؟ شاید هم بله هم خیر. این بار ممکن است داستان کمی متفاوت باشد.
چک سفید امضا برای غزه
درباره غزه درخواست های نتانیاهو از ترامپ حداکثری بوده و ترامپ هم به هیچ یک از آنها تاکنون نه نگفته است. ارسال بمب های سنگرشکن که از سوی دولت «جو بایدن» تعلیق شده بود لغو تحریم های آمریکا علیه شهرک نشینان افراطی اعمال محدودیت علیه دیوان کیفری بین المللی به خاطر صدور حکم بازداشت نتانیاهو و هشدار به دانشگاه های آمریکا به خاطر برگزاری تجمعات ضداسرائیلی تنها بخشی خواسته های اسرائیل از ترامپ بود که فورا عملی شد.
ترامپ همچنین از بدو پیروزی در انتخابات حماس را در ارتباط با آزادی اسرای اسرائیلی تهدید کرد و خواستار آزادی بدون قید و شرط اسرا شد. او همزمان بحث کوچ اجباری مردم غزه به خارج از فلسطین و تبدیل غزه به یک منطقه توریستی را ذیل عنوان طرح «ریورای خاورمیانه» مطرح کرد؛ طرحی که اگر چه از پیش شکست خورده است اما نهایت آمال و آرزوهای رژیم صهیونیستی است.
ترامپ برخلاف بایدن که محتاطانه رفتار می کرد دست رژیم صهیونیستی را در شکست آتش بس باز گذاشت و زمینه آغاز دوباره حملات این رژیم به باریکه غزه را آن هم در اواخر ماه مبارک رمضان فراهم کرد؛ حملاتی که تا به امروز نیز ادامه دارد.
«الجزیره» درباره چک سفید امضای ترامپ به نتانیاهو درباره غزه می نویسد: برخلاف ادعاهای ترامپ درباره صلح در خاورمیانه تعهدات او به اسرائیل خلاف آن را نشان می دهد. مخالفت قاطع جامعه بین المللی با طرح کوچ اجباری فلسطینیان باعث شد ترامپ برای حملات گسترده تر اسرائیل علیه غزه چراغ سبز نشان بدهد و از این جهت ترامپ مسئولیت قابل توجهی در شکست آتش بس غزه دارد.
مقامات حماس نیز اجابت بی چون و چرای درخواست های نتانیاهو از سوی واشنگتن را اصلی ترین عامل نقض آتش بس می دانند. «عبداللطیف القنوع» سخنگوی حماس در گفت وگو با «رویترز» گفته تهدیدهای مکرر ترامپ علیه مردم ما نشان دهنده حمایت از نتانیاهو برای دور زدن توافق و تشدید محاصره و قحطی علیه مردم ما است. ترامپ در جنایات اشغالگران علیه غزه نقش مستقیمی دارد.
درخواست های پرشمار نتانیاهو از ترامپ؛ از همراهی در سوریه و لبنان تا رفع تعرفه ها
طی هفته ها و ماه هایی که از بازگشت مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید گذشته سیاست های اسرائیل به طرز قابل توجهی تهاجمی تر و بلندپروازانه تر شده اند. این دوره با عملیات نظامی اسرائیل در سوریه آغاز شد.
تل آویو نه تنها مناطقی فراتر از بلندی های جولان را به اشغال دائمی خود درآورد بلکه زیرساخت های نظامی سوریه را نیز هدف حمله هوایی قرار داد. اسرائیل همچنین نوعی قیمومت بر جمعیت دروزی سوریه اعلام و تهدید کرده که در صورت تداوم آنچه «آزار و اذیت» این گروه می نامد مداخله نظامی خواهد کرد.
نتانیاهو در سفر اول خود به واشنگتن همچنین از ترامپ خواست تا با باقی ماندن پایگاه های نظامی روسیه در سوریه موافقت کند تا بتواند در برابر آنچه سیاست های تمامیت خواهانه ترکیه در سوریه می خواند مقابله کند.
با این حال تصمیم آمریکا برای خروج نیروهای نظامی این کشور از سوریه چیزی نیست که مطابق میل مقامات رژیم صهیونیستی باشد. رهبران تل آویو معتقدند که خروج کامل نظامیان آمریکایی از سوریه می تواند ترکیه را برای به دست گرفتن کنترل کامل سوریه پس از بشار اسد جسورتر کند. در سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن ترامپ به او گفت که باید مشکلات خود با ترکیه را به روش منطقی حل و فصل کند و در این زمینه واشنگتن نیز اقدامات لازم را انجام خواهد داد؛ اقدامی که می تواند نشانه عدم همراهی کامل آمریکا با اسرائیل در سوریه به ویژه در تقابل با ترکیه «رجب طیب اردوغان» باشد.
درباره تعرفه های تجاری آمریکا علیه کالاهای اسرائیلی نیز به نظر می رسد نتانیاهو نتوانسته نظر ترامپ را برای معافیت از این تعرفه ها جلب کند. تحلیلگران صهیونیستی از جمله در «جروزالم پست» با اشاره به اینکه یکی از اهداف سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن مساله تعرفه ها بود اظهار داشتند که نتانیاهو از ایالات متحده «دست خالی» بازگشت و نتوانست تعرفه های گمرکی که را واشنگتن بر کالاهای اسرائیلی وضع کرده بود لغو کند یا کاهش دهد.
اما در لبنان با وجود توافق آتش بس با حزب الله در نوامبر ۲۰۲۴ اسرائیل با حمایت های ایالات متحده بخشی از نیروهای خود را در نواحی این کشور حفظ کرده و حتی با پرواز و حملات جسته و گریخته جنگنده هایش در حومه بیروت قدرت نمایی کرده است. ایالات متحده همچنین مطابق با درخواست اسرائیل در حال فشار به دولت بیروت در جهت خلع سلاح حزب الله است.
افزون بر این مسائل برخی رسانه ها مانند «گاردین» یکی از عوامل مهم برانگیختن آمریکا به حضور نظامی در منطقه به خصوص انجام عملیات نظامی علیه انصارالله را فشارهای تل آویو می دانند تا علاوه بر ضربه زدن به کانون های تهدیدات ضدصهیونیستی در یمن به منزله پیامی روشن برای ایران باشد.
کابوس بی پایان برای نتانیاهو
درباره موضوع ایران ترامپ بعضا پیام های متناقضی ارسال کرده است. نتانیاهو که می داند بدون کمک های آمریکا و اروپا در برابر توانمندی های نظامی ایران کاملا دست و پا بسته و ضربه پذیر است از همان ابتدا گزینه نظامی را علیه تاسیسات هسته ای و موشکی ایران با مشارکت ایالات متحده در نظر داشته است. با این حال مشکل جدی که پیش روی نتانیاهو خودنمایی می کند شاید این است که ترامپ سرنوشت «پیمان ابراهیم» و تلاش برای پیشبرد فرایند عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با پایتخت های عربی را به پیروی کامل از سیاست خاورمیانه ای خود گره زده است.
از سوی دیگر ترامپ تاکنون و با وجود تکرار تهدیداتش در عمل خواستار حل و فصل اختلافات هسته ای با ایران از طریق دیپلماسی بوده است؛ مساله ای که خشم صهیونیست ها را برانگیخته است. اظهارات ترامپ درباره شروع مذاکره با ایران که اولین بار هجدهم فروردین ماه در دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید اعلام رسمی شد چیزی نبود که نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواهان شنیدن آن از زبان ترامپ آن هم در مقابل خبرنگاران باشد.
برگزاری دو دور مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان و ایتالیا که برخلاف تصور صهیونیست ها نتایج مثبتی به همراه داشته باعث نگرانی و تکاپوی بیشتر اسرائیل در مخالفت با این مذاکرات شده است. اگرچه اسرائیل با رویکرد دیپلماتیک اعلامی ترامپ مخالفت علنی ندارد اما از طریق لابی های قدرتمندش در واشنگتن تلاش دارد حمایت آمریکا را برای انجام هرگونه اقدام سخت علیه برنامه هسته ای تهران جلب کند.
در همین راستا صهیونیست ها طی روزهای گذشته با کمک رسانه های ضدایرانی و لابی های صهیونیستی در آمریکا و کشورهای غربی تلاش می کنند مسیر مذاکرات ایران و آمریکا را به نوعی منحرف کنند. در این میان دیدگاه های متفاوت میان مقامات ارشد امنیتی کاخ سفید درباره نحوه مواجهه با ایران نیز باعث تحرکات مضاعف رژیم صهیونیستی و فشار غیرمستقیم به ترامپ برای تغییر موضع وی درباره مذاکره با ایران شده است.
310310
همه آنچه نتانیاهو از ترامپ می خواهد
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همه آنچه نتانیاهو از ترامپ می خواهد" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همه آنچه نتانیاهو از ترامپ می خواهد"، کلیک کنید.