تاریخچه جزایر فارو

جزایر فارو مجمع الجزایری اسرارآمیز در قلب اقیانوس اطلس شمالی مقصدی است که طبیعت بکر و تاریخ غنی آن هر کاوشگری را مجذوب خود می کند. این سرزمین خودگردان دانمارک با صخره های سر به فلک کشیده آبشارهای خروشان و فرهنگ نورس و سلتیک دنیایی متفاوت را پیش روی شما می گذارد. درک تاریخ پر فراز و نشیب و جغرافیای منحصربه فرد این جزایر کلید شناخت روح فارو است. این راهنما به شما کمک می کند تا با پیشینه طبیعت و جذابیت های این مجمع الجزایر دورافتاده آشنا شوید و برای سفری به یادماندنی آماده شوید.

تاریخچه جزایر فارو

جغرافیا

جزایر فارو مجموعه ای از ۱۸ جزیره اصلی و تعداد زیادی جزایر کوچکتر و صخره در شمال اقیانوس اطلس است. این مجمع الجزایر تقریباً در فاصله مساوی از ایسلند نروژ و بریتانیا قرار گرفته است.

مساحت کلی این جزایر حدود ۱,۳۹۹ کیلومتر مربع است و تنها ۱۷ جزیره آن مسکونی هستند. بزرگترین جزیره استریموی نام دارد. سواحل جزایر فارو اغلب صخره ای و پرتگاهی هستند و بلندترین نقطه آن قله اسلَتاراتیندور با ۸۸۲ متر ارتفاع است. این جزایر دارای دریاچه ها و رودخانه های کوچک متعددی هستند اما رودخانه بزرگی ندارند.

جزایر فارو از لایه های ضخیمی از گدازه های بازالتی تشکیل شده که حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال پیش در دوره پالئوژن و همزمان با باز شدن اقیانوس اطلس شمالی فوران کرده اند. این ساختار لایه ای بازالت و خاکستر آتشفشانی چشم انداز پله کانی و صخره ای خاص جزایر را شکل داده است.

آب وهوا

آب و هوای جزایر فارو از نوع اقیانوسی نیمه قطبی (Cfc) است. جریان گرم اقیانوس اطلس باعث می شود زمستان ها معتدل (میانگین ۳ تا ۴ درجه سانتی گراد) و تابستان ها خنک (میانگین ۹.۵ تا ۱۱ درجه سانتی گراد) باشند.

این جزایر در طول سال بادی ابری و خنک هستند و به طور میانگین ۲۱۰ روز در سال بارانی یا برفی است. موقعیت آنها در مسیر طوفان های شمال شرقی باعث بادهای شدید و باران سنگین در تمام فصول می شود. روزهای آفتابی نادر و روزهای ابری رایج هستند. آب و هوا به دلیل ارتفاع جریان های اقیانوسی و توپوگرافی در فواصل کم بسیار متغیر است.

پوشش گیاهی و جانوری

پوشش گیاهی طبیعی جزایر فارو شامل گیاهان آلپی-قطبی گل های وحشی علف ها خزه ها و گلسنگ ها است. بیشتر مناطق پست پوشیده از چمنزار و برخی مناطق دیگر پوشیده از خلنگزار است.

اگرچه اغلب گفته می شود این جزایر به طور طبیعی بدون درخت هستند اما گونه های محدودی از درختان و درختچه ها مانند بید و عرعر پس از عصر یخبندان در اینجا رشد کرده اند که احتمالاً به دلیل چرای دام و تغییرات آب و هوایی از بین رفته اند. گونه هایی از مناطق آب و هوایی مشابه مانند جنگل های نیمه قطبی ماژلانی شیلی با موفقیت در این جزایر معرفی شده اند.

حیات پرندگان در جزایر فارو تحت سلطه پرندگان دریایی است. گونه های بومی مانند اردک ماهی خوار و سار در اینجا یافت می شوند. تنها چند گونه پستاندار وحشی در جزایر فارو زندگی می کنند که همگی توسط انسان معرفی شده اند از جمله خرگوش کوهی موش قهوه ای و موش خانگی.

گوسفند فارو یک نژاد بومی است که بر روی نشان ملی نیز دیده می شود. فک های خاکستری در اطراف سواحل رایج هستند. چندین گونه دلفین و نهنگ در آب های اطراف جزایر فارو زندگی می کنند که شناخته شده ترین آنها نهنگ های خلبان باله بلند هستند و به طور سنتی توسط مردم محلی شکار می شوند.

تاریخچه

شواهد باستان شناسی نشان می دهد که جزایر فارو قبل از ورود وایکینگ ها در قرن نهم میلادی مسکونی بوده اند. دانه های سوخته جو و بقایای گیاهی متعلق به قرن چهارم تا ششم میلادی کشف شده که نشان دهنده حضور انسان هایی احتمالاً از اسکاتلند یا ایرلند است.

راهب ایرلندی دیکویل در نوشته های خود در قرن نهم به گروهی از جزایر در شمال اسکاتلند اشاره می کند که توسط راهبان گوشه نشین ایرلندی/اسکاتلندی برای حدود صد سال مسکونی بوده اند و سپس با ورود دزدان دریایی نورس متروک شده اند. نام های برخی مکان ها در جزایر نیز به حضور ایرلندی ها اشاره دارد.

مهاجران نورس زبان در اوایل قرن نهم میلادی وارد جزایر شدند. بسیاری از آنها نورس-گائل هایی بودند که از جوامع نورس در اطراف دریای ایرلند و جزایر شمالی اسکاتلند آمده بودند و بردگانی با ریشه گائلیک با خود آوردند. طبق حماسه فاروئینگ برخی از مهاجران نروژی به دلیل مخالفت با پادشاه هارالد موی زیبا به اینجا آمدند.

پارلمان فارو (لوگتینگ) یکی از قدیمی ترین پارلمان های جهان است که قدمت آن به قرن دهم بازمی گردد. مسیحیت در اواخر قرن دهم و اوایل قرن یازدهم توسط رئیس قبیله ای سیگموند برستیسون به جزایر آورده شد که بخشی از نقشه پادشاه نروژ برای تسلط بر جزایر بود.

جزایر فارو در اوایل قرن یازدهم تحت حاکمیت نروژ درآمدند. در سال ۱۳۸۰ این جزایر از طریق اتحادیه کالمار به دانمارک پیوستند. این دوران طولانی تحت نفوذ دانمارک تغییرات مهمی از جمله معرفی لوترانیسم در سال ۱۵۳۸ را به همراه داشت که تأثیر عمیقی بر هویت فرهنگی و مذهبی جزایر گذاشت.

قرن هفدهم چالش های اقتصادی به همراه داشت زیرا دانمارک انحصار تجاری را بر جزایر اعمال کرد که اقتصاد فارو را محدود می کرد. این انحصار در سال ۱۸۵۶ برداشته شد و امکان توسعه صنعت ماهیگیری مدرن و احیای اقتصاد را فراهم کرد.

قرن نوزدهم یک دوره محوری برای احیای فرهنگی و سیاسی فارو بود. ونسسلاوس اولریکوس همرشایم کشیش لوتران املای رسمی زبان فاروئی را در سال ۱۸۴۶ معرفی کرد و اهمیت فرهنگی آن را پس از قرن ها سرکوب تأیید کرد. این رنسانس زبانی باعث رشد جنبش ملی شد و منجر به بازگرداندن لوگتینگ در سال ۱۸۵۲ به عنوان یک نهاد مشورتی شد.

اوایل قرن بیستم شاهد ظهور احزاب سیاسی بود که برای خودمختاری بیشتر تلاش می کردند. در سال ۱۹۴۶ همه پرسی استقلال برگزار شد که اکثریت کمی به استقلال رأی دادند اما دولت دانمارک نتایج را لغو کرد. در طول جنگ جهانی دوم جزایر توسط بریتانیا اشغال شدند اما بریتانیایی ها از دخالت در امور داخلی فارو خودداری کردند و جزایر عملاً در این دوره خودگردان شدند.

دوره خودمختاری نسبی در طول جنگ و اعلام جمهوری در ایسلند در سال ۱۹۴۴ الهام بخش بسیاری از مردم فارو بود. پس از لغو نتیجه همه پرسی استقلال ۱۹۴۶ توسط دانمارک مذاکرات منجر به اعطای قانون خودمختاری به جزایر فارو در ۳۰ مارس ۱۹۴۸ شد. این توافق درجه بالایی از خودمختاری را به جزایر اعطا کرد و زبان فاروئی سرانجام به زبان رسمی در تمام حوزه های عمومی تبدیل شد.

در سال ۱۹۷۳ جزایر فارو از پیوستن به دانمارک در ورود به جامعه اقتصادی اروپا (EEC) خودداری کردند. در نتیجه این جزایر امروز بخشی از اتحادیه اروپا نیستند اگرچه به عنوان شهروندان دانمارکی مردم فارو همچنان شهروند اتحادیه اروپا محسوب می شوند. پس از فروپاشی صنعت ماهیگیری در اوایل دهه ۱۹۹۰ فارو مشکلات اقتصادی قابل توجهی را تجربه کرد. امروز جزایر فارو یک قلمرو خودگردان در پادشاهی دانمارک هستند که به میراث فرهنگی صنعت ماهیگیری و خودمختاری سیاسی خود افتخار می کنند.

مردم

اکثریت قریب به اتفاق جمعیت جزایر فارو از نظر قومیتی فاروئی هستند که از تبار نورس و سلتیک به شمار می روند. تحلیل های DNA اخیر نشان داده است که کروموزوم Y که تبار پدری را نشان می دهد ۸۷٪ اسکاندیناویایی است.

در حالی که DNA میتوکندری که تبار مادری را نشان می دهد ۸۴٪ سلتیک است. به دلیل مهاجرت کمبود جمعیتی حدود ۲,۰۰۰ زن در این جزایر وجود دارد. در نتیجه برخی از مردان فاروئی با زنانی از فیلیپین و تایلند ازدواج کرده اند که این گروه از زنان بزرگترین اقلیت قومی در فارو را تشکیل می دهند.

نرخ باروری کلی در جزایر فارو یکی از بالاترین ها در اروپا است. سرشماری سال ۲۰۱۱ نشان داد که از ۴۸,۳۴۶ نفر ساکن در جزایر فارو ۴۳,۱۳۵ نفر در جزایر فارو متولد شده اند ۳,۵۹۷ نفر در جاهای دیگر پادشاهی دانمارک و ۱,۶۱۴ نفر در خارج از پادشاهی دانمارک متولد شده اند.

دولت و سیاست

جزایر فارو یک کشور خودگردان تحت حاکمیت خارجی پادشاهی دانمارک هستند. دولت فارو قدرت اجرایی را در امور دولتی محلی در دست دارد. رئیس دولت لوگمادور (نخست وزیر) نامیده می شود.

پارلمان فارو لوگتینگ قدمت آن به اوایل دوران سکونت بازمی گردد و ادعا می شود یکی از قدیمی ترین پارلمان های فعال در جهان است. این پارلمان در حال حاضر ۳۳ عضو دارد. انتخابات در سطوح شهرداری و ملی برگزار می شود و همچنین دو نماینده به پارلمان دانمارک (فولکتینگ) انتخاب می شوند.

این جزایر از دوران باستان دارای پارلمان (لوگتینگ) بودند که در سال ۱۸۱۶ لغو شد و فارو به عنوان یک استان معمولی دانمارک اداره می شد. در سال ۱۸۵۱ لوگتینگ دوباره برقرار شد اما تا سال ۱۹۴۸ عمدتاً به عنوان یک نهاد مشورتی عمل می کرد.

در پایان جنگ جهانی دوم بخشی از جمعیت طرفدار استقلال از دانمارک بودند و در ۱۴ سپتامبر ۱۹۴۶ همه پرسی استقلال برگزار شد که نتیجه آن اکثریت اندکی به نفع جدایی بود. پادشاه دانمارک نتیجه را نپذیرفت و لوگتینگ را منحل کرد. پس از انتخابات جدید احزاب طرفدار باقی ماندن در پادشاهی دانمارک اکثریت را کسب کردند و در نهایت قانون خودمختاری در سال ۱۹۴۸ به تصویب رسید.

جزایر فارو عضو کامل اتحادیه اروپا نیستند و سیاست تجاری مستقل خود را دارند. آنها توافق نامه های تجاری خود را با کشورهای دیگر منعقد می کنند. فارو در برخی سازمان های بین المللی مانند یوفا و فیفا در فوتبال فینا در شنا و EHF در هندبال به عنوان یک کشور مستقل عضو هستند و تیم های ملی خود را دارند.

دفاع از جزایر بر عهده دولت دانمارک است. نیروی دریایی سلطنتی دانمارک با ناوگانی در اطراف جزایر فارو و گرینلند حضور دارد. در سال ۲۰۲۲ دانمارک و فارو توافق کردند یک سیستم رادار نظارت هوایی در جزایر ایجاد کنند.

اقتصاد

اقتصاد جزایر فارو به شدت به ماهیگیری و پرورش ماهی وابسته است به طوری که حدود ۹۰٪ از صادرات را تشکیل می دهد. فروپاشی صنعت ماهیگیری در اوایل دهه ۱۹۹۰ باعث بیکاری بالا شد اما این روند در سال های بعد معکوس شد.

امروزه بیکاری بسیار پایین است اما وابستگی تقریباً کامل به ماهیگیری به این معنی است که اقتصاد آسیب پذیر باقی می ماند. بزرگترین شرکت خصوصی فارو شرکت پرورش ماهی سالمون Bakkafrost است. بخشی از درآمد ملی فارو از کمک های مالی دانمارک تأمین می شود.

از سال ۲۰۰۰ دولت پروژه های جدید فناوری اطلاعات و کسب وکار را برای جذب سرمایه گذاری جدید تشویق کرده است. با این حال بسیاری از دانشجویان جوان پس از اتمام دبیرستان برای ادامه تحصیل به دانمارک و سایر کشورها مهاجرت می کنند که این امر می تواند بر نیروی کار ماهر تأثیر بگذارد.

فرهنگ

فرهنگ جزایر فارو ریشه در فرهنگ نورس دارد. این جزایر به دلیل انزوای طولانی بخش بزرگی از فرهنگ سنتی خود را حفظ کرده اند. زبان رایج فاروئی است که یکی از سه زبان ژرمنی شمالی جزیره ای است که از زبان نورس قدیم در عصر وایکینگ ها مشتق شده است.

زبان

زبان فاروئی زبان اصلی و رسمی کشور است اگرچه دانمارکی نیز در مدارس تدریس می شود. فاروئی به شاخه زبان های ژرمنی شمالی تعلق دارد و نزدیک ترین خویشاوند آن ایسلندی است. به دلیل انزوای جغرافیایی ویژگی های دستوری محافظه کارانه تری را حفظ کرده است.

موسیقی

جزایر فارو صحنه موسیقی فعالی دارند و موسیقی زنده بخش منظمی از زندگی مردم است. بسیاری از مردم فارو در نواختن چندین ساز مهارت دارند. هنرمندان معروفی مانند تیتور لاسن از این جزایر برخاسته اند. این جزایر ارکستر خود (آلدوباران) و گروه های کر متعددی دارند. آهنگسازان محلی شناخته شده ای مانند سُونلِیف راسموسن و کریستیان بلاک نیز در اینجا فعالیت می کنند. اپرای اول فارو با عنوان «در باغ دیوانه» توسط سُونلِیف راسموسن ساخته شده است.

ورزش

فوتبال بزرگترین فعالیت ورزشی در جزایر فارو است. تیم ملی فوتبال جزایر فارو عضو یوفا و فیفا است و در مسابقات مقدماتی قهرمانی اروپا و جام جهانی شرکت می کند. آنها پیروزی های قابل توجهی در تاریخ خود کسب کرده اند از جمله پیروزی ۱-۰ مقابل اتریش در سال ۱۹۹۰ و پیروزی های ۱-۰ و ۲-۱ مقابل یونان در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ که شوک بزرگ در دنیای فوتبال محسوب شد. تیم ملی هندبال مردان فارو نیز در مسابقات قهرمانی حضور داشته است. جزایر فارو عضو کامل فینا هستند و در مسابقات جهانی و اروپایی شنا با پرچم خود شرکت می کنند. پال یوئنسن شناگر فاروئی مدال های متعددی در سطح اروپا و جهان کسب کرده است.

جاذبه های گردشگری

جزایر فارو به دلیل طبیعت چشم نواز خود جاذبه های گردشگری بی نظیری دارند که عمدتاً شامل مناظر طبیعی خیره کننده است.

آبشار گاسادالور (مولافاسور)

آبشار مولافاسور که اغلب با نام روستای نزدیکش گاسادالور شناخته می شود یکی از نمادین ترین مناظر فارو است. این آبشار زیبا مستقیماً از صخره ای بلند به اقیانوس می ریزد و منظره ای دراماتیک و فراموش نشدنی ایجاد می کند.

جزیره هستور

جزیره هستور در غرب استریموی واقع شده و به دلیل صخره های پرندگان و غارهای دریایی خود شهرت دارد. این جزیره مقصدی عالی برای تماشای پرندگان و قایق سواری در غارها است و تجربه نزدیکی با طبیعت بکر فارو را ارائه می دهد.

دریاچه لیتیسواتن

دریاچه لیتیسواتن بزرگترین دریاچه در جزایر فارو در جزیره واگار قرار دارد. این دریاچه به دلیل منظره ای منحصربه فرد که در آن به نظر می رسد بالاتر از سطح اقیانوس قرار گرفته و آب آن از بالای صخره ای به دریا می ریزد بسیار معروف است. این پدیده یک خطای دید طبیعی جذاب است.

کلیسای جامع تورشاون

کلیسای جامع تورشاون واقع در پایتخت یکی از قدیمی ترین ساختمان های تاریخی شهر است. این کلیسا که قدمت آن به قرن هجدهم بازمی گردد معماری ساده اما زیبایی دارد و نقش مهمی در تاریخ مذهبی و فرهنگی جزایر ایفا کرده است. این مکان شاهد مراسم افتتاحیه سالانه پارلمان فارو است.

راهنمای سفر به جزایر فارو

سفر به جزایر فارو نیازمند برنامه ریزی است به خصوص در زمینه حمل ونقل و اقامت. با توجه به موقعیت جغرافیایی و طبیعت جزایر شناخت گزینه های موجود برای جابجایی و اسکان اهمیت دارد.

حمل ونقل

شبکه جاده ای در جزایر فارو بسیار توسعه یافته است و بسیاری از جزایر اصلی را از طریق تونل ها پل ها و گذرگاه ها به هم متصل می کند. حمل ونقل عمومی شامل شبکه اتوبوس و کشتی دولتی است که شهرها و روستاهای اصلی را پوشش می دهد. جزیره سودوروی بزرگترین جزیره ای است که با تونل یا پل به شبکه اصلی متصل نیست و دسترسی به آن با کشتی امکان پذیر است.

فرودگاه واگار تنها فرودگاه جزایر فارو است که پروازهای بین المللی به آن انجام می شود. خطوط هوایی مانند اسکاندیناوین ایرلاینز و آتلانتیک ایرویز (شرکت هواپیمایی دولتی فارو) پروازهای منظمی به این فرودگاه دارند. آتلانتیک ایرویز همچنین خدمات هلیکوپتری به برخی از جزایر دورافتاده ارائه می دهد. از طریق دریا نیز می توان با کشتی های اسمایریل لاین از دانمارک یا ایسلند به فارو سفر کرد.

اقامت

گزینه های اقامتی در جزایر فارو شامل هتل ها مهمان خانه ها (گست هاوس) اقامتگاه های بوم گردی (B&B) و خانه های اجاره ای برای تعطیلات است. به دلیل محبوبیت روزافزون جزایر به عنوان مقصد گردشگری به خصوص در فصل های پربازدید توصیه می شود اقامتگاه خود را از قبل رزرو کنید.

جزایر فارو در کجا واقع شده است؟

جزایر فارو مجمع الجزایری در شمال اقیانوس اطلس تقریباً در فاصله یکسانی از ایسلند نروژ و بریتانیا قرار دارد و یکی از مناطق خودگردان پادشاهی دانمارک محسوب می شود.

بهترین فصل برای سفر به جزایر فارو کدام است؟

بهترین فصل برای سفر به جزایر فارو معمولاً تابستان (ژوئن تا آگوست) است زیرا روزها طولانی تر و هوا معتدل تر است هرچند آب و هوا در تمام طول سال غیرقابل پیش بینی است.

چگونه می توان به جزایر فارو سفر کرد؟

می توانید با پرواز به فرودگاه واگار (Vágar Airport) از شهرهایی مانند کپنهاگ یا ریکیاویک سفر کنید. همچنین امکان سفر با کشتی از دانمارک یا ایسلند نیز وجود دارد.

آب و هوای جزایر فارو چگونه است؟

آب و هوای فارو اقیانوسی نیمه قطبی است؛ زمستان های معتدل و تابستان های خنک دارد. آب و هوا بادی ابری و بارانی است و می تواند به سرعت تغییر کند.

مهمترین جاذبه های گردشگری جزایر فارو چیست؟

مهمترین جاذبه ها شامل مناظر طبیعی خیره کننده مانند صخره های پرندگان آبشارهای زیبا (مانند مولافاسور) دریاچه ها (مانند لیتیسواتن) و همچنین پایتخت تورشاون با کلیسای جامع تاریخی و منطقه تینگانس است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاریخچه جزایر فارو" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاریخچه جزایر فارو"، کلیک کنید.